четвер, 30 серпня 2007 07:14

Журавський відмовився від землі на Лисій горі

22 серпня депутати Київради виділили заступникові голови КМДА Віталію Журавському та його сину Леонідові по 10 соток землі у приватне користування.

Земельну ділянку чиновникові виділили у віддаленому місці — на пров. Лисогірському, 14 (Голосіїв). Синові землю виділили по сусідству, на пров. Лисогірському, 16. Того ж дня Віталій Журавський написав заяву на ім"я Леоніда Черновецького, в якій  відмовився від ділянки. Мовляв, передає свій наділ Голосіївському районному відділу освіти — для будівництва дитсадка.

В "Українській енциклопедії" 1995 року провулок Лисогірський — у переліку вулиць і площ, ліквідованих протягом 70–90-х років. Він розташований неподалік Лисої гори. Сотка землі в цьому районі коштує $45 тис.

Світлана Давтян, 70 років, активістка місцевого громадського комітету "Лиса гора", впевнена, що Київрада виділила Журавському територію, обнесену під горою металевими стовпчиками. Жінка пригадує, як у квітні Віталій Журавський приїздив на Лисогірську із Іреною Кільчицькою. Проводили слухання про місцевий Будинок культури на вул. Ракетній.

У спеціально розповсюдженій для преси заяві Віталій Журавський стверджує: ані він, ані його син не мають у межах Києва присадибної ділянки й будинку. У вівторок заступник мера пояснив "ГПУ", що спеціально звертався до Київради по землю, аби передати її дитсадку. На запитання, чи не замало 20 соток для дитсадка, Журавський розсміявся і відповів: він, як академік, має право приватизувати 50 соток.

Зараз ви читаєте новину «Журавський відмовився від землі на Лисій горі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі