понеділок, 05 квітня 2021 07:26

Жорсткий карантин у столиці: які обмеження діють з 5 квітня

Жорсткий карантин у столиці: які обмеження діють з 5 квітня
Потяги Укрзалізниці продовжать їздити через Київ і область. Фото: pixabay.com

З понеділка, 5 квітня, у Києві запроваджують тотальний карантин. Обмеження діятимуть щонайменше до 16 квітня та можуть бути продовжені.

Більш суворі обмеження почнуть діяти через критичну ситуацію із коронавірусом, заявив мер столиці Віталій Кличко.

Відсьогодні в Києві:

- закривають усі школи та садочки;
- заклади громадського харчування зможуть працювати тільки навинос чи із доставкою;
- громадський транспорт - наземний і метро - працюватиме за спецперепустками лише для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Керівників установ, підприємств та закладів закликають відправити співробітників на дистанційну роботу. За можливості, надати відпустки. За дотриманням обмежень локдауну стежитимуть правоохоронці. У Києві також продовжать діяти всі обмеження червоної зони: зокрема, заборонена робота кінотеатрів, музеїв і ТРЦ, а на вулицях і в громадських місцях заборонено перебувати без маски. Рада також обговорює можливість введення комендантської години у столиці після 22:00.

Поїзди Укрзалізниці продовжать їздити через Київ і область без зміни графіка і проводити посадку і висадку пасажирів. У поїздах і на вокзалі вводиться обов'язковий масочний режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали спецперепустку на транспорт Києва

З 5 по 16 квітня в столиці також заборонені планові госпіталізації в державних і комунальних медичних установах, крім надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим, онкохворим та в разі загрози життю.

Зараз ви читаєте новину «Жорсткий карантин у столиці: які обмеження діють з 5 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі