вівторок, 25 листопада 2008 11:49

Зниження вартості поїздки у метро до 1 гривні організаційно неможливе

Зниження вартості поїздки у метро до 1 гривні організаційно неможливе
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" вважає організаційно неможливим зниження тарифів на проїзд у метро удвічі до 1 гривні за поїздку.

Про це сказав начальник підприємства Петро Мірошников.

"(При можливому зниженні) виникає ціла низка проблем, які роблять питання зниження тарифів не тільки небажаним, але й просто неможливим", - сказав Мірошников.

Він пояснив, що у разі зниження вартості жетона з 2 до 1 гривні автоматично має підвищитись вартість разової поїздки в річному проїзному з 0,5 до 1 гривні, що в цілому зруйнує всю систему вартості проїзних.

Також зниження тарифу буде несправедливим щодо тих пасажирів, які вже купили за 365 гривень річні проїзні із закладеним тарифом в 0,5 гривні/поїздка, оскільки підприємство буде змушене обмежити термін дії річних проїзних півріччям або просити пасажирів доплатити ще 365 гривень.

"Уявляєте, який хаос це внесе в наші відносини з пасажирами?", - ремствує Мірошников.

Крім того, при зниженні тарифу підприємству доведеться компенсувати різницю тим пасажирам, хто платив 2 гривні/поїздка, а схеми компенсації, як і можливості у пасажира довести, що він платив і їздив за таким тарифом, не існує.

Якщо ж знижувати тільки разовий тариф, а в довгострокових проїзних залишати його на рівні 0,5 гривні/поїздка, то середній тариф становитиме 0,65-0,7 гривні/поїздка.

У такому разі, зі слів Мірошникова, підприємство опиниться практично в тій же ситуації, що була до підвищення, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Зниження вартості поїздки у метро до 1 гривні організаційно неможливе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі