субота, 14 червня 2008 07:06

Злива затопила найбільше Сирець і Солом"янку

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Затоплений після четвергової зливи проїзд під шляхопроводом на Дорогожичах. Легковик-потопельник витягли на шосе евакуатором ближче ночі
Затоплений після четвергової зливи проїзд під шляхопроводом на Дорогожичах. Легковик-потопельник витягли на шосе евакуатором ближче ночі

Четвергова вечірня злива заподіяла найбільше шкоди на дорогах Шевченківського та Солом"янського районів. Деякі ділянки шляхів були затоплені на метр-півтора.

На вул. Олени Теліги вода змила два каналізаційні люки. Проїзд під мостом на Дорогожичах був залитий вище відбійника. Затопило проїзди під двома шляхопроводами неподалік Петрівки.

У "Київавтодорі" кажуть, дороги залило через раніше скошену траву та картонні коробки, які не встигли забрати з тротуарів вуличні торговці.

— Вода змила сіно й траву, а вони забили дорожні зливи. Окрім того, стихійні продавці повикидали картонні коробки, вони розмокли й забили каналізацію. Знайти дорожні зливи і прочистити їх важко, якщо утворилося море води. Наші бригади працювали цілу ніч, аби все вичистити, — каже "ГПУ" 51-річний Василь Мельниченко, головний інженер "Київавтодору".

Загалом система водовідведення працювала нормально, пояснюють у "Київавтодорі". Дорогу під шляхопроводом біля станції метро Дорогожичі залило через поломку компресорної станції, що відкачує воду з дороги.

— Найбільш залитими були ділянки дороги із впадинами. Окрім відрізку біля метро Дорогожичі, подібне робилося під Індустріальним мостом, біля метро Берестейська, на вулиці Фрунзе, перехрестях Автозаводській й Полупанова, на вулиці Героїв Севастополя та проспекті Комарова. Також залило підземний перехід на вулиці Гетьмана, що біля станції метро Шулявська. Злива пройшла містом нерівномірно. Тому в інших районах проблем взагалі не було, — говорить Мельниченко.

В Українському гідрометцентрі кажуть: упродовж четверга в різних районах столиці випало від 5 до 31 мм опадів.

— Опади, які більші за показник у 30 міліметрів, ми розцінюємо вже як стихійне явище. У кількох районах столиці опади досягали критеріїв стихійного або небезпечного явища погоди. Заради справедливості, треба сказати, що в Києві метеорологи фіксують раз на рік подібну масштабну зливу, — каже "ГПУ" Анатолій Прокопенко, 56 років, заступник начальника Українського гідрометцентру.

Зараз ви читаєте новину «Злива затопила найбільше Сирець і Солом"янку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі