понеділок, 04 червня 2007 07:04

Злива затопила кіоски на Старовокзальній площі

Автор: фото: Наталка МАКОГОН
  На Старовокзальній площі у п’ятницю вночі через зливу рівень води піднявся до метра і затопив крам у кіосках
На Старовокзальній площі у п’ятницю вночі через зливу рівень води піднявся до метра і затопив крам у кіосках

Київським торговцям знову зіпсувала товар стихія — цього разу не вогонь, як на Шулявському ринку, а вода. Злива, яка пройшла над Києвом у ніч із п"ятниці на суботу, залила кіоски на Старовокзальній площі. Люди зазнали збитків на тисячі гривень.

— Я прийшла на роботу, відкриваю ларьок, а звідти вода я-а-ак хлине на ноги!— бідкається продавщиця чаю на ринку Леся. — Стільки товару знищило, вам не передати.

У суботу вранці на Старовокзальній торговці розгрібають і викидають на смітник мокрий товар. По всій вулиці лежать взуття, одяг, деталі, манекени. Продавці виносять усе з кіосків та вибирають воду.

— 100 грамів чаю коштує від 12 до 50 гривень, — каже одна з продавщиць, показуючи на смітник, весь набитий чаєм.

На Старовокзальній торгують більш ніж 300 підприємців.

Під час зливи рівень води на вулиці сягав подекуди півтора метра. Однак продавцям ніхто не зателефонував і не повідомив про це.

— Ми за охорону платимо по 50 гривень у тиждень. Щомісяця 2 тисячі гривень оренди, — говорить 40-річна Світлана, яка має два кіоски з одягом. — Ось одні штани коштують 300 гривень.

Світлана закликає всіх найняти адвоката. Дехто сумнівається, що це допоможе. Мовляв, у договорі подібні ситуації не прописані.

— Ці сволочі вам нічого не сказали, — співчутливо кидає в бік продавців перехожа.

Розповідає, що 15 років працює на складі неподалік. Потопи на вулиці, за її словами, трапляються щороку.

— У понеділок ми зустрінемося з начальством, — додає Світлана. — Хто це буде, не знаємо. Будемо вирішувати, що робити.

Люди говорять, що їхні ряди належать до ринку "Крокус". Але угоди вони укладали з суборендарями, господарів своїх ніколи на бачили. Гроші просто переказують на рахунок у банку.

Кілька торговців збираються не платити оренду за червень. Водночас інші побоюються, щоб за таке не повиганяли. Іншого заробітку вони не мають.

— Водогінні труби прочищені, несправності ніякої немає, — запевняє Любов Вагерич, диспетчер Центрального шляхового експлуатаційного управління Шевченківського району. — Вода просто не встигала потрапляти до стічних решіток. Потрібно їх більше і розширити діаметри прохідних стічних труб. Лише тоді вода повністю попадатиме до каналізації, а не заливатиме переходи та не підтоплюватиме приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Злива затопила кіоски на Старовокзальній площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі