вівторок, 14 травня 2019 12:46

Жінка влаштувала у квартирі притулок для бездомних тварин

Жінка влаштувала у квартирі притулок для бездомних тварин
Киянка Тетяна Литвиненко рятує котів і собак. Фото: скріншот

Мешканка столиці перетворила власну квартиру на притулок для тварин. Зараз у помешкані живуть 90 котів і 7 собак.

Більшість тварин – жертви людської жорстокості на вулицях. Тут вони отримують лікування і догляд, повідомляє Сегодня.

Перші коти з'явилися у квартирі 10 років тому. Щороку Тетяна Литвиненко приносить додому травмованих тварин, які постраждали через людей.

"У 2012 році, коли проходило Євро, почали масово труїти собак, я забрала собаку додому, потім в клініці я побачила собаку, яку збила машина, вона три місяці не ходила, ми її підняли на ноги. Ось так ось потихеньку і накопичилося", – розповів жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік жив із 300 котами в квартирі

Сотні кішок і собак викидають на вулицю. Годувати і лікувати їх все дорожче, тому деякі таким чином економлять, припускає Тетяна. Сама вона на котів щомісяця витрачає майже 8 тис. грн. Мешканці під'їзду таке сусідство сприймають по-різному. Одні критикують, інші – допомагають грошима.

"Це її право, головне, щоб вона не заважала іншим сусідам, а так – у кожного своє серце", – зазначила сусідка.

Ветеринари ж заняття жінки вважають благодійним лише частково.

"Коти – це такі істоти, які звикли жити на вулицях міста або на вулицях села. Для кота природно жити на вулиці, то ж нехай він живе на вулиці", – вважає виконувач обов'язків директора КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" Наталя Мазур.

Проблема безпритульних тварин в місті досі не вирішена остаточно, визнають муніципальні ветеринари. Але завдяки стерилізації їх кількість вдалося зменшити на третину.

У Дарницькому районі київська влада планує відкрити Центр захисту тварин. Про це повідомляє сайт kievvlast, спираючись на слова мера Києва Віталія Кличка.

У Центрі буде знаходитись притулок для котів та вольєри для собак. Ціна такої будівлі близько 160 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «Жінка влаштувала у квартирі притулок для бездомних тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі