середа, 20 серпня 2008 18:44

Зібрали 120 мішків для Грузії

За чотири дні у столиці зібрали 120 мішків гуманітарної допомоги постраждалим під час бойових дій у Грузії.

— Це одяг, взуття, медикаменти, дитяче харчування та іграшки, — розповідає Олександра Делеменчук із громадського центру допомоги Грузії в Києві. — Люди несуть речі в офіс N25 на вулиці Басейній, 9г. Приймаємо предмети гігієни, постільну білизну, подушки й матраци, дитячі книжки. Першу партію доставлять до постраждалих регіонів 23 серпня. На 19 серпня в Грузії зареєстровано 107 тисяч біженців. Із них понад 60 тисяч перебувають у Тбілісі. У зв"язку з цим Грузія опинилася на межі гуманітарної катастрофи, а біженці із зони конфлікту потребують допомоги.

Зібрану в столиці гуманітарну допомогу організатори планують передати постраждалим унаслідок військового конфлікту, незалежно від їх національності. Українському центру допомагатимуть кілька грузинських громадських організацій та офіс Організації Об"єднаних Націй у Тбілісі.

Громадський центр допомоги Грузії створено в столиці 15 серпня. Ініціаторами виступили журналіст Вахтанг Кіпіані, Центр громадянських свобод (Київ), та Громадський рух "Багатонаціональна Грузія".

Зараз ви читаєте новину «Зібрали 120 мішків для Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі