пʼятниця, 04 липня 2008 07:07

Згорів двоповерховий склад швейної фабрики

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  За чотири години на складах швейної фабрики ”Юність” у столиці згоріло понад тисячу комплектів шкільної форми
За чотири години на складах швейної фабрики ”Юність” у столиці згоріло понад тисячу комплектів шкільної форми

У середу о 18.12 загорівся склад швейної фабрики "Юність" на столичній вул. Боричів тік, 35, неподалік Андріївського узвозу. Чотири години 105 рятувальників і 15 пожежних машин гасили вогонь. Він випалив 800 кв. м приміщення. Від двоповерхового будинку залишилися обгорілі стіни.

— Остання подібна пожежа була 24 червня на Хрещатику в Головному управлінні містобудування, архітектури та дизайну, — розповідає Наталя Бистра зі столичного  Міністерства надзвичайних ситуацій. — Склад горів, як свічка. Вогонь міг перекинутися на сусіднє приміщення банку "Фортуна". Пожежники постійно відсікали полум"я струменем води.

Працівники МНС кажуть: вогонь спалахнув, бо робітники порушили правила техніки безпеки. Вони працювали зварювальним апаратом у прибудові, де були дерев"яні будматеріали. Потім пожежа перекинулася на основну будівлю складу. Вогонь знищив складські матеріали, дерев"яні конструкції другого поверху та покрівлю. Жертв і постраждалих немає.

Навколо складу зібрався натовп людей — дивилися, як горить.

— Це заважало пожежникам, — каже Наталя Бистра. — Міліція з міркувань безпеки відтиснула зівак подалі від вогню.

Піар-директор швейної фабрики "Юність" Ірина Боднарчук, 35 років, говорить, що збитки від пожежі порахувати не встигли.

— У цьому приміщенні ми зберігали шкільну форму минулих сезонів, — веде далі. — Те, що вийшло з моди або не продалося. Протягом п"яти років звозили на склад застарілу продукцію. За цей час там назбиралося понад тисячу комплектів.

Швейну фабрику "Юність" створили 1934 року, до 1976-го вона називалася "Дітодяг".

Зараз ви читаєте новину «Згорів двоповерховий склад швейної фабрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі