пʼятниця, 01 лютого 2008 07:10

Земельну аферу розслідуватиме прокуратура

У вівторок Київська міська прокуратура порушила кримінальну справу проти кількох чиновників у мерії. Їх звинувачують у зловживанні службовим становищем.

У справі фігурують працівники управління земельного господарства КМДА. Підозрюють, що вони незаконно виділяли та розподіляли земельні ділянки.

ГУ МВС Києва першим порушило цю кримінальну справу тиждень тому, 22 січня, проти чиновників із управління земельного господарства КМДА. Але прокуратура закрила слідство через відсутність доказів, а матеріали в міліції вилучила.

У порушеній правоохоронцями справі підозрюваних звинувачували у шахрайстві в особливо великих розмірах. Міліція установила, що на сесії Київради 1 жовтня 2007 року близько 2 тис. га міської землі роздали за фальшивими документами. Де-юре ділянки отримали студенти із вищих навчальних закладів Києва. Але слідство встановило, що понад 20 студентів дали перексерити за 150–200 грн свої паспорти та ідентифікаційні номери. Підозрювали, що одним із організаторів земельної афери є помічник районного депутата, обраний від Блоку Леоніда Черновецького. Окрім нього, у справі фігурували ще кілька працівників мерії.

Зараз ви читаєте новину «Земельну аферу розслідуватиме прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі