середа, 05 грудня 2007 07:14

Збудують тунель для легковиків

7-кілометровий автотунель через Дніпро планують звести до грудня 2012 року.

Він проляже від пл. Перемоги до станції метро Лівобережна. Про це йдеться в рішенні Київради щодо програми будівництва і реконструкції дорожньо-транспортних об"єктів міста. У тунель пускатимуть лише легковий транспорт. Вартість його будівництва складе 2,51 млрд грн.

— Цей проект буде реалізовано на засадах державного й приватного партнерства. Залучатимемо інвесторів. Уже зараз ми звернулися до Європейського банку реконструкції й розвитку, щоб залучити їх до реалізації проекту, — каже генеральний директор КП "Київавтодор" Георгій Глінський, 55 років.

Також у планах транспортників — побудувати ще один автотунель, від вул. Фрунзе до вул. Чорновола. Він має стати магістральним продовженням Подільсько-Воскресенського мостового переходу, який повинен з"єднати Лівобережжя із Солом"янкою.

Мерія обіцяє також до грудня 2011-го реконструювати просп. Перемоги. Загальна вартість робіт на проспекті — 1,35 млрд грн.

Вартість реалізації програми Київради становить 18704 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Збудують тунель для легковиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі