вівторок, 07 жовтня 2008 19:16

Завтра у столицю етапують власника "Еліти"

Організатора афери та власника компанії "Еліта-Центр" Олександра Волконського, 33 роки, мають привезти до столиці завтра, у четвер.

Як саме доставлятимуть Волконського і де його утримуватимуть під вартою, невідомо. Юрій Федоренко, керівник "Центру правозахисту", що об"єднує обдурених інвесторів компанії, чув версію, що в Україну шахрая везтиме спецпідрозділ СБУ.

— Особисто я вважаю, що Волконського тихенько доставлять і одразу відправлять до слідчого ізолятора або МВС, або СБУ, — говорить Федоренко. — Сподіваюся, після цього справа "Еліти" заворушиться. Адже до цих пір багато хто думав, що Волконський ніколи не повернеться.

У "Центрі правозахисту" упевнені, що злочинець знає багато. Наприклад, прізвища чиновників вищого рівня у столичній і державній владі, які були причетні до афери. Федоренко каже, що у приміщеннях "Еліта-Центру" стояли звуко- й відеозаписуючі пристрої. Але під час обшуку їх не виявили. Куди вони зникли, Волконський знає напевне.

Шахрайство з "Еліта-Центром" викрили 2006 року. 1700 городян вклали гроші в будівництво кількох висоток, а квартир не отримали. Збитки оцінюють у півмільярда гривень. Організатор афери Олександр Шахов, він же Волконський, утік разом із співвласником Олегом Шестаком. Затримали Шахова-Волконського у листопаді 2007-го в Швейцарії.

Ошукані інвестори вважають, було би спокійніше, аби Волконського допитували у Швейцарії, а не в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Завтра у столицю етапують власника "Еліти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі