четвер, 09 жовтня 2008 20:26

Затримали грабіжника двох магазинів і двох заправок

  Кадри розбійного нападу на супермаркет ”Великий Віз”, що на вулиці Печенізькій, 1/7, Татарка. Злочин зняла 11 січня 2008 року камера спостереження. Касу затриманий Артур обчистив рівно за одну хвилину
Кадри розбійного нападу на супермаркет ”Великий Віз”, що на вулиці Печенізькій, 1/7, Татарка. Злочин зняла 11 січня 2008 року камера спостереження. Касу затриманий Артур обчистив рівно за одну хвилину

Працівники Подільського карного розшуку затримали 30-річного Артура, жителя одного з сіл Херсонщини. Чоловіка звинувачують у розбійних нападах на дві столичні автозаправки й стільки ж магазинів.

Затримали Артура в його селі минулої п"ятниці. Начальник Подільського райуправління міліції Михайло Марук, 49 років, каже, слідчі детально опитували працівників пограбованих підприємств. Завдяки цьому вдалося скласти точний фоторобот.

— Прикмети цієї людини та її поведінка під час злочинів не викликали сумнівів: розбійні напади скоїв один чоловік. Потім вияснили, що схожий на розшукуваного працював на одній із автомийок столиці. Встановили його особу, місце перебування. Він жив на той час у батьків, у селі Білозерського району на Херсонщині, — додає міліціонер.

Затримувати підозрюваного поїхали чотири подільські оперативники. Артура схопили у батьківському будинку, привезли до столиці. Затриманий не одружений. У селі чоловіка побоювалися. Казали, будь-що досягав мети. Міг погрожувати або й побити людину.

— Затриманий із 2000-го по 2005-й відсидів у в"язниці за вимагання та розбійний напад. До Києва на заробітки приїхав наприкінці жовтня 2007-го. Працював на автомийці, там і жив. Щомісяця заробляв до 5 тисяч гривень, — розповідає "ГПУ" Олександр Радкевич, 32 роки, помічник начальника Подільського райуправління.

Артур розповів міліціонерам, що мріяв мати дороге й престижне авто та багато грошей. На розбій ходив із газовим і пневматичним пістолетами. Нині шукають зброю.

— Артур здійснив у столиці щонайменше чотири злочини. Порушено справу за розбій. Його можуть засудити на строк від трьох до семи років тюрми, — зазначає Михайло Марук.

Слідчі з"ясовують, чи здійснював затриманий інші розбійні напади в столиці. На допиті Артур сказав:

— Я тут багато натворив. Якщо зможете — доведіть.

Керівництво столичної міліції відзначило сім подільських оперативників, які розслідували злочин.



Хроніка нападу на "Великий Віз"

Розбій у маркеті "Великий Віз" зафіксувала кольорова відеокамера. Напад починається о 7.34. Артур у чорній куртці, шапці й джинсах. Обличчя ховає у светр.

7 год. 34 хв. 00 с — Біля касирки на стільці сидить охоронець. Покупець платить за цигарки, йде. Артур сидить навпочіпки поряд зі стелажами з цукерками й шоколадками.

7.34.27 — Охоронець іде в залу, проходить повз Артура, не звертає на нього уваги.

7.34.42 — Артур слідкує, куди прямує охоронець.

7.35.10 — Підходить до каси, кладе коньяк і цукерки. Касирка в той час рахує виручку.

7.35.23 — Закриває касу, дає пакет, пробиває товар. Артур у рукавицях складає все в пакет.

7.35.32 — Інша касирка приносить два стаканчики з кавою. Ставить їх біля каси, йде.

07.35.44 — Артур мацає кишені, ніби шукає гроші. Касирка не звертає уваги, що покупець у рукавицях.

07.35.47 — Чоловік дістає з куртки пістолет, кладе руку з ним біля каси. Касирка розгублена, сидить нерухомо.

07.36.04 — Артур про щось розмовляє з нею. Намагається сам відкрити касу.

07.36.30 — Касирка відкриває касу. Дістає найбільші купюри. Рахує їх.

07.36.36 — Артур вихоплює банкноти. Кидає в пакет. Касирка закриває касу, кидає злочинцеві в пакет чек за покупку. Артур безуспішно намагається вдруге відкрити касу.

07.36.44 — Він швидко виходить із магазину. За 1–2 с підходить інша касирка — несе ще один стаканчик кави. Пограбована хапається за голову. Закриває руками обличчя. У неї істерика, плаче. Інша касирка біжить за охоронцем.

07.37.20 — Не поспішаючи до каси приходить охоронець.

07.37.42 — Не кваплячись він іде викликати міліцію. Пограбована піднімається і сідає на стілець, плаче.

07.38.41 — До пограбованої каси підходять дві жінки з пивом. Касирка продає їм напій.


У чому звинувачують затриманого:

20 листопада 2007-го о 6.00 чоловік, погрожуючи пістолетом, пограбував автозаправну станцію "Рось" на вул. Костянтинівській, 72. Із каси забрав 11 250 грн.

30 грудня 2007-го о 8.25 — напад на автозаправку "Лукойл", просп. Правди, 5, Виноградар. Невідомий погрожував пістолетом. Забрав із каси 629 грн.

30 грудня 2007-го о 9.25 — здійснив збройне пограбування продуктового магазину на вул. Маршала Гречка, 18. Злочинець забрав із каси 4,5 тис. грн.

11 січня 2008-го о 7.30 — збройний напад на супермаркет "Великий Віз" на вул. Печенізькій, 1/7, Татарка. Нападник відібрав у касирки 1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Затримали грабіжника двох магазинів і двох заправок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі