вівторок, 09 березня 2021 09:29

Жартує та фотографується - віртуальний Тарас Шевченко гуляє Києвом
5

Програмісти "оживили" Тараса Шевченка
Фото: ADVIN Ukraine
Програмісти "оживили" Тараса Шевченка
Програмісти "оживили" Тараса Шевченка
Програмісти "оживили" Тараса Шевченка
Програмісти "оживили" Тараса Шевченка

Український поет Тарас Шевченко, якому сьогодні відзначають 207-му річницю із дня народження, з'явився в цифровій реальності, щоб подивитися на незалежну Україну.

Він гуляє по Києву, робить фото з людьми, жартує і заявляє, що міг би стати хорошим блогером, повідомила компанія ADVIN Ukraine.

"Якби я знав, що дивитимуся на вас зі стогривневої купюри, то намалював би себе хоча б з посмішкою", - каже поет у притаманній собі жартівливій манері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали вандалів, які обезголовили пам'ятник Шевченку

У новому соціальному проєкті прозаїк "повертається", щоб стати ближче до кожного українця, нагадати, що впізнаваність і актуальність його ідей не повинна залишатися тільки на сторінках підручників з української літератури.

Сервіс MyHeritage запустив інструмент "Глибока ностальгія", який дозволяє "оживляти" старі світлини. На них людина зі світлини усміхається, підморгує та киває.

Завдяки додатку та штучному інтелекту користувачі мережі "оживили" світлини української поетеси Лесі Українки, письменника, мислителя, художника Тараса Шевченка, а також гетьмана Івана Мазепи.

Зараз ви читаєте новину «Жартує та фотографується - віртуальний Тарас Шевченко гуляє Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі