пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:06

Запровадять патронажні сім"ї

Мерія хоче створювати в Києві патронажні сім"ї, де виховуватимуть дітей-сиріт, хворих на ДЦП, даунізм чи ВІЛ. Про це заявила у вівторок на прес-конференції заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, 39 років.

— За кордоном патронажні сім"ї — не новинка. Вони без проблем беруть хворих дітей, а держава зі свого боку матеріально їх підтримує. Ми хочемо перейняти цей досвід. Зараз працюємо, аби створити такі родини в Києві. Двох–трьох хворих діток можуть брати сім"ї медиків чи вихователів, які працюють у відповідних закладах. Мерія навіть готова надавати їм житло, — стверджує Ірена Кільчицька.

За її словами, в грудні відкриють хоспіс на вул. Верховинній, 3 (Святошин). Заклад розрахований на 25 пацієнтів. Протягом наступного року вони з"являться ще в трьох районах міста. Кожен матиме 30 місць. Ще одне відділення сестринського догляду за людьми похилого віку відкриють у психоневрологічній лікарні на вул. Фрунзе, 103 (Куренівка).

Нині Київ потребує 300 ліжок у таких закладах. Натомість у місті лише 45 місць у двох хоспісах.

Зараз ви читаєте новину «Запровадять патронажні сім"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі