четвер, 15 травня 2008 07:09

Замість молочного магазину будуть гральні автомати

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Найстаріший у місті фірмовий магазин ”Яготинське молоко” мають закрити за два тижні. Покупці заходять у цей торговельний заклад щохвилини
Найстаріший у місті фірмовий магазин ”Яготинське молоко” мають закрити за два тижні. Покупці заходять у цей торговельний заклад щохвилини

"Привезеш 10 ящиків огірків, стільки ж — помідорів, і все. Більше не братимемо, бо нас, Василю, закривають", — каже заступник директора магазину "Яготинське молоко" Тетяна Поліщук, 58 років, постачальникові овочів із Калинівського радгоспу.

25 квітня працівників фірмового магазину від Яготинського маслозаводу на вул. Ялтинській, 24/23, що на Новій Дарниці, попередили про закриття.

— Прийшли із ЖЕКу N223, якому належить приміщення. Сказали, в лютому його продали. Дали місяць на виселення. І все, — розповідає "ГПУ" Поліщук. — Ми б і надалі платили оренду. Але ж гральні автомати вигідніші за продуктовий магазин.

Його закриють за два тижні. Нові власники мають намір переоблаштувати магазин під залу гральних автоматів. Викупити хочуть і підвал у будинку — для сауни та більярдної. Нині там цех із виробництва напівфабрикатів. Про це продавцям розповіли працівники ЖЕКа, які живуть на масиві. Комунальники проти відкриття грального закладу.

Продавці переживають, що не встигли допрацювати до пенсії.

— Чотири роки тут працюю, до пенсії залишилось п"ять. У супермаркети не візьмуть: там 45 років — потолок. Тепер думай, як хочеш. Іншим лишилося чотири й три роки до пенсії. Хіба це справедливо? — запитує продавець Валентина Березюк, 50 років.

Щодня магазин отримує свіжі ковбаси, хліб, молоко, торти, овочі. Працює з 8 до 20.00. Напередодні Дня Перемоги під "Яготинським молоком" мітингували майже 200 місцевих. Вимагали, щоб район залишив торговий заклад у спокої. У мікрорайоні його називають "дешевим". Покупці кажуть, що ціни тут нижчі, ніж на ринках.

— Вікна повибиваємо будь-якому казино, якщо відберуть у нас єдиний продуктовий магазин, — говорить Ніна Долгова, 69 років. Жінка мешкає в будинку над магазином. Додає, що не довіряє жодній владі. Згадує, як рік тому в мікрорайоні закрили магазин текстилю. Нині на його місці працює філія банку.

Донедавна в місті було п"ять магазинів Яготинського заводу. Усі — в Дарницькому районі. На Ялтинській був найстаріший, працював 14 років. Продавці стверджують: приміщення іншого фірмового магазину від молокозаводу, що на вул Ревуцького, 5а, також виставили на аукціон.

— Не розумію, як могли дозволити відкривати тут гральний заклад. Навпроти, за 50 метрів, — школа N127. А через квартал, на Сімферопольській, ще одна — N105, — каже Олена Бочарова. Жінка живе на вул. Севастопольській.

У школі N127 дізналися про відкриття салону гральних автоматів від кореспондента "ГПУ".

— Але ж це неможливо! Мерія заборонила встановлювати автомати біля навчальних закладів. Тоді учні прогулюватимуть уроки! Звертатимемося в район і Київраду, — говорить завуч Людмила Сидоренко, 56 років. — Два роки тому навпроти школи намагалися відкрити ігровий зал. Але ми добилися, аби цього не робили.

Торік восени міський голова Леонід Черновецький розбив автомат і сказав, що гральний бізнес потрібно вивести з міста. Спеціалісти говорять: нині у столиці 16 200 гральних закладів. 36% із них розташовані поблизу шкіл.

Зараз ви читаєте новину «Замість молочного магазину будуть гральні автомати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі