четвер, 12 липня 2007 07:00

Замість двох тижнів гарячої води немає місяць

ДП "Газ України" не забезпечує блакитним паливом київську ТЕЦ N6. Мовляв, КП "Київенерго" забогувало їм за газ. Через це у кількох столичних районах літній холодний душ доводиться приймати подекуди удвічі довше, ніж звичні два тижні. Гарячої води немає на Оболоні, Троєщині, Лісовому масиві, Воскресенці.

— Уже місяць ні ванну прийняти, ні випрати одяг по-людськи не можна. У понеділок мали включити гарячу воду, але не було. Телефонували  на ТЕЦ, а там сказали, що не буде ще тижнів зо два, — жаліється 31-річна Олена Лич, жителька вул. Академіка Курчатова на Лісовому масиві.

У прес-службі "Київенерго" вважають такі дії безпідставними.

— Ми заборгували 30 мільйонів гривень. Щодня столиця споживає газу на 5 мільйонів, тому борг менш ніж за тиждень, — каже керівник прес-служби "Київенерго" Олексій Демін. — Рівень оплати Київенерго за спожитий природний газ один із найвищих в Україні — 95 відсотків.

Демін пообіцяв, що газ постараються включити вже вчора до вечора.

— Зараз намагаємося домовитися з "Газом України", — повідомив він.

Борги у "Київенерго" виникають не вперше — були вони і взимку 2007-го, і навесні. Однак тоді газ не відключали — гроші знаходили в держбюджеті або ж компанія брала кредит. У "Газі України" кажуть, що кияни, яких обслуговує ТЕЦ N6, справно платять за спожитий газ. Однак до постачальника гроші не доходять.

Зараз ви читаєте новину «Замість двох тижнів гарячої води немає місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі