четвер, 04 вересня 2008 20:10

Закрили найстаріший генделик

Закрили найстаріший у центрі міста винно-горілчаний магазин-наливайку "Оксамит".

Кафе було розташоване на вул. Прорізній, 22а. Назвали його на честь марочного вина "Оксамит України". А в народі магазин відомий як "Три ступеньки" — через сходи біля входу. Заклад працював із 1940 року. Був досить популярним. До нього заходили художники, есбеушники з будівлі на вул. Володимирській, 33. Тут можна було зустріти киян, які виїхали зі столиці до інших країн. Приїжджаючи на кілька днів до родичів, вони заходили в "Оксамит", аби поностальгувати. Кафе належало товариству "Оксамит".

— Невелике приміщення, три столики, круглі табурети, які крутилися навколо. Гарне, совєцьке. Тут був величезний вибір вин і горілки за невисокими цінами. 50 грамів "Житомирської на бруньках" коштувало 2 гривні. А на закуску — бутерброди й томатний сік. Курити дозволяли тільки на вулиці, — згадує житель столиці Іван Рішко, 56 років. — У кафе панувала жива атмосфера. У ньому запросто заводили розмову з незнайомцями, бо це було нормально. Нині в місті чимало закладів, де можна випити й попоїсти, але все це не те. У фастфудах ти не відпочиваєш, а просто з"їдаєш замовлене. А в цей час купа людей чекають, аби ти швидше пішов.

Рішко запевняє, що в місті не залишилося "радянських" генделиків.

— Таким була ще "Чебуречна" на Межигірській. Але її теж закрили. На їх місці з"являються дорогі ресторани й розважальні заклади, — продовжує чоловік.

— "Оксамит" закрили на ремонт. Але як генделик його вже не відкриють. Приміщення продали новому власнику. Що там буде, поки що не знаємо. Працюватиме десь із грудня, — говорить "ГПУ" працівниця філіалу "Оксамиту" на вул. Лагерній, 36.

Зараз ви читаєте новину «Закрили найстаріший генделик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі