пʼятниця, 25 липня 2008 07:14

Загинули двоє працівників метрополітену

У ніч із вівторка на середу двоє працівників служби тунельних споруд і будівель загинули в підземеллі міського метрополітену.

Причиною стало раптове падіння кількох бетонних блоків просто на людей. Трагедія сталася о 3.40 у вентиляційній шахті N228 на станції Палац спорту на Сирецько-Печерській лінії. Це окреме службове приміщення, воно відділене від станційного перону.

— Працівники заміняли старий вентиляційний двигун на новий у службовому приміщенні, яке розташоване з боку колій, — розповідає "ГПУ" Надія Шумак, речник міського метрополітену. — Під час демонтажу обвалилася перемичка. Можливо, завал стався через те, що агрегат сильно вібрував. Точної версії причини трагедії поки не знаємо. Експерти назвуть її за кілька днів.

Імен і прізвищ загиблих поки що не розголошують. Кажуть, вони працювали в підземці доволі давно, мали досвід. У столичному метро це — перший випадок загибелі працівників на робочому місці.

— Тіла загиблих діставали з-під завалів шестеро рятувальників зі спеціалізованого гірничо-рятувального загону. Про трагедію нам повідомила служба безпеки метрополітену, — каже "ГПУ" Ігор Кроль, 40 років, керівник прес-служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

У середу, в перший день після загибелі, експерти Держкомітету з питань промислової безпеки та охорони праці ще не обстежили місце аварії.

— Причина обвалу поки не встановлена. Місце обвалу ніхто не обстежував. Наші працівники зайдуть у шахту лише вночі, коли метро закриється, й відключать напругу на рейках, — каже "ГПУ" Ольга Касьян, прес-секретар управління комітету по місту й області.

Із початку 2008-го Держкомітет зареєстрував у Києві 54 смертельні випадки на виробництві. Минулого року загинув 71 киянин.

Зараз ви читаєте новину «Загинули двоє працівників метрополітену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі