субота, 03 листопада 2007 07:02

За вирубані в Гончарах дерева нікого не каратимуть

Автор: фото: Олександр Охатрин
  Урочище Гончарі. На фото видно просіку, яка з’явилась після того, як невідомі позрізали дерева й викорчували пеньки. Справа — робітники ”Укрвіськбуду”
Урочище Гончарі. На фото видно просіку, яка з’явилась після того, як невідомі позрізали дерева й викорчували пеньки. Справа — робітники ”Укрвіськбуду”

У вівторок в обід сусіди розповіли киянину Олександрові Охатрину, 60 років, що в урочищі Гончарі (історична місцевість між Подолом та Пейзажною алеєю) вирубують дерева. Зранку чули звуки бензопили і стовбурів, що падали. За словами стурбованих мешканців пров. Десятинного, невідомі вирубали величезну просіку дерев.

Чоловік якраз прогулювався неподалік урочища, мав при собі фотоапарат.

— Підійшов і побачив на схилі кількох людей у спецівках із написом "Укрвійськбуд". Спитав у хлопців, що вони тут наробили. Ті відповіли, що відпочивають і обідають. Бензопили при собі в них не було.

— Спиляним деревам було по 20 років. Там росли осики, верби, акації, липи, — каже "ГПУ" Діна Герцрікен, 57 років, яка живе неподалік. — Дерева вирубали просто на схилі. Це ж дуже небезпечно: вони укріплюють землю в тому місці.

У вівторок Олександр Охатрин разом із сусідами повідомили про спиляні дерева до різних інстанцій.

— Телефонував у "Київзеленбуд", міські управління екології, благоустрою, протизсувних робіт. Усюди відповідали, що нічого не знають про вирубку в урочищі, — каже Охатрин. Наступного дня на місце приїхав представник "Зеленбуду".

— Наш представник не побачив на тому місці пнів від зрубаних дерев. Тому невідомо, кому й за що виставляти рахунок за завдані збитки, — повідомляє "ГПУ" Олег М"ялківський, 28 років, інженер "Зеленбуду" Шевченківського району.

Наступного дня Олександр Охатрин прийшов в урочище з представником управління протизсувних підземних робіт. Зустрілися й переговорили з чоловіками, які працювали там. Дозволу на роботи в них не було. Вони лише сказали, що вестимуть водопровід, але для чого саме — невідомо.

Мешканці стверджують, що дерева позрізали на великій ділянці, на схилі завдовжки 100 м і заввишки 10 м. Потім робітники викорчували також геть усі пні. Тому й виходить: доказів, що на цьому місці росли дерева, тепер немає.

У постанові Кабінету Міністрів вказано: розмір відшкодування за зрубане без дозволу дерево залежить від діаметра пня. Якщо він від 18 до 22 см, то штраф становить 220 грн за одне дерево. Якщо ж від 34 до 38 см — 660 грн.

Зараз ви читаєте новину «За вирубані в Гончарах дерева нікого не каратимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі