пʼятниця, 06 червня 2008 07:08

За тиждень їздитимуть ліфти в Дніпровському районі

— Жодного оголошення  про відключення ліфта не повісили. Просто відключили — і все! — каже Віктор Бадеха, 75 років.

Чоловік мешкає із дружиною на восьмому поверсі 9-поверхівки по вул. Райдужній, 3а. Це у Дніпровському районі. Із 13 березня в їхньому та сусідньому будинку N3б ліфти не працюють. Більшість жителів — пенсіонери, їм важко підніматися сходами. Мешканці платять за житлово-комунальні послуги справно. Тому протягом трьох місяців зверталися до всіх можливих інстанцій. Віктор Бадеха додає, що в місцевому ЖЕКу та Дніпровській райадміністрації чітко не пояснили причин відключення підйомних механізмів. Хтось із керівництва проговорився: закінчився термін експлуатації ліфтів.

— Місяць тому надійшов лист із мерії. У ньому написали, що нашу справу "тримають на контролі". Щодня телефоную на 051, але результату немає. А до нашого дому вже "швидка" приїжджає неохоче, — каже чоловік.

Будинки на вул. Райдужній обслуговує ЖЕК N414. Там "ГПУ" розповіли, що за роботу ліфтів в обох будівлях відповідає підприємство "Котлонагляд".

— Ми написали звернення до першого заступника голови міськдержадміністрації Анатолія Голубченка, щоб виділили кошти. У нашому районі 44 ліфти, які потребують негайного ремонту. Такими їх визнав експертний центр, що оглядав ліфти у березні, — розповідає "ГПУ" Тетяна Щербань, 52 роки, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації. — Аби їх поремонтувати, потрібен мільйон гривень. Мерія вже виділила кошти. Щоправда, трохи менше. У четвер маємо підписати договір із фірмою "Отіс". Наступного тижня запускатимемо ліфти. У першу чергу — в будинках N1а на вулиці Літинській, і N3а і 3б на Райдужній, — каже Тетяна Щербань.

У мешканців ДВРЗ на вул. Літинській, 1а, ліфт не працює з 25 грудня 2007-го.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень їздитимуть ліфти в Дніпровському районі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі