четвер, 29 жовтня 2015 03:39

За протоколами Деснянської ТВК, на крісло мера претендують Кличко і Береза

За протоколами Деснянської ТВК, на крісло мера претендують Кличко і Береза
Фото: 5.ua

Київська міська територіальна виборча комісія (КМТВК) прийняла оригінали протоколів Деснянської ТВК щодо виборів мера столиці: за кількістю голосів виборців лідирують у районі чинний міський голова Віталій Кличко і Борислав Береза.

Як передає УНІАН, відповідні виборчі матеріали були розглянуті та прийняті до розгляду пізно ввечері 28 жовтня.

Згідно з цими документами, за Кличка проголосували в одному з найбільших за кількістю виборців районі (це 16 виборчих округів) 47,181 тис мешканців, за Березу – 14,255.

З відчутним відривом від них ідуть: Володимир Бондаренко з 8,262 тис. голосів, Олександр Омельченко з 8,073 тис. голосів та Сергій Гусовський із 6,819 тис. голосів.

У протоколах зазначають, що загальна кількість голосів, які було подано за кандидатів на посаду міського голови, становить 112, 259 тис.

Водночас київський тервиборчком відправив на уточнення всі оригінали протоколів районної комісії з виборів депутатів Київради (у всіх 16 округах), оскільки в них була допущена технічна помилка (неправильно зазначено назву одної з партій, яка висувала своїх кандидатів на цих виборах). Міська комісія сподівається, що таку незначну помилку буде усунуто протягом доби і комісія району зможе здати ці протоколи голосування для встановлення результатів виборів уже завтра.

Разом із тим ніяких зауважень у КМТВК не було щодо цифр голосування в протоколах із виборів депутатів Київради. Таким чином, відповідно до них, в усіх округах Деснянського району 5-відсотковий бар'єр долають: Блок Петра Порошенка "Солідарність" (набирає від 21,5% до майже 31% в залежності від округу), ВО "Свобода" (від 6 до 18%), Об'єднання "Самопоміч" (від 9,8 до 12,2%), ВО "Батьківщина" (від 5 до 10,5%) і Партія "Рішучі громадяни" (від 6 до 10,5%). Крім того, у деяких округах району трошки більше 5% набирають "Єдність", "Укроп", "Опозиційний блок" та партія "Рух за реформи".

Як повідомляли, перед цим свої протоколи здали до КМТВК Печерський та Голосіївський райони. У Печерському конкурентом Кличка в другому турі виборів кияни назвали Гусовського, у Голосіївському – Омельченка.

Вибори депутатів Київради 25 жовтня відбувалися в 120 округах, які розміщені в 10 районах столиці. Переможців виборів до Київради буде встановлено Київською міською територіальною виборчою комісією за результатами обробки протоколів усіх районів.

Зараз ви читаєте новину «За протоколами Деснянської ТВК, на крісло мера претендують Кличко і Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі