пʼятниця, 19 вересня 2008 17:12

За куріння штрафуватимуть пожежники

У четвер міськрада ухвалила рішення, яким обмежує куріння цигарок у столиці.

У документі зазначені місця, де палити заборонено. Це дитмайданчики, кінотеатри та прилегла до них територія, транспортні зупинки й 50-метрова зона навколо них, медичні й освітні заклади, церкви, парки, пляжі, робочі місця установ.

Частково заборонено курити в офісах, магазинах і на базарах, у закладах громадського харчування, на дискотеках, у органах державної влади й місцевого самоврядування. Тут мають у тримісячний термін обладнати для курців спеціальні місця. Рішення міськради називається "Щодо впорядкування тютюнокуріння в місті".

— До нового року ми виділимо кошти на встановлення інформаційних табличок. Штрафувати матимуть право не лише міліціонери, а й пожежники, санстанція та управління благоустрою. При першому порушенні вимагатимуть штраф у розмірі від 17 до 85 гривень. Удруге людину, яка курить у забороненому місці, оштрафують від 85 до 200 гривень. Але ми проситимемо Верховну Раду збільшити ці суми хоча б удвічі, — каже Алла Шлапак, 32 роки, депутат фракції Блоку Черновецького.

"Бютівець" Микола Мельник не погоджувався з деякими пунктами проекту.

— Він не до кінця продуманий. Може потягти негативні наслідки для окремих громадян і підприємців. Пропонують заборонити палити в кінотеатрах і прилеглих зонах. Але не визначено конкретної території. Так само в парках, територія яких буває в сотні гектарів. Як орган місцевого самоврядування може встановлювати порядки в церкві? Адже діяльність церкви відділена від держави, — зауважує Мельник.

"За" проголосували 113 депутатів, один — "проти".

Алла Шлапак зазначає, що нині в місті палять 800 тис осіб. Додає, що їхня фракція готує проект, який заборонить пити слабоалкогольні напої в громадських місцях.

Зараз ви читаєте новину «За куріння штрафуватимуть пожежники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі