Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2007 07:01

За фото мера вторгували півтора мільйона гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Мер Леонід Черновецький на виставці своїх фотографій із онукою Аліною
Мер Леонід Черновецький на виставці своїх фотографій із онукою Аліною

П"ятничний аукціон із продажу фотографій міського голови Леоніда Черновецького, 56 років, розпочався з 40-хвилинним запізненням.

О 19.40 мер під"їхав на "майбаху" і вийшов із задніх дверцят до галереї "Лавра", що на вул. Мазепи, 17. У залі на відкриття фотовиставки ""Рівновага" Черновецького очікували політики, родина мера, кілька телезірок. Публіка встигла за цей час пройти величезною залою кілька кіл, роздивляючись фото. Переважно це пейзажі зимового лісу, захід сонця, вужі, які гріються на керамічній плитці. Був портрет трохи переляканого рибалки в шапці-вушанці. Судячи з вигуків і натовпу біля неї, це фото сподобалося публіці найбільше. Усього мер показав 60 робіт. Із них 20 виставив на аукціон.

— Ну, відчувається надлишок рівноваги. Роботи надто симетричні, розділені на верх, низ, на ліву, праву сторони. Сюжети — не нові. Глибини в них немає, — обговорюють між собою картини фотографи, які зайшли на виставку.

— Є гарні знімки. На триптиху "Між завжди і ніколи" впізнав міст біля четвертого корпусу санаторію в Конча-Заспі, — каже "ГПУ" Віктор Козирєв. — Я знаю мера давно, але з фотоапаратом ніколи його не бачив.

Черновецький прийшов на виставку без фотоапарата.

— Только вижу красивый пейзаж, еду и снимаю его. Жаль, но с избранием городским головой времени на искусство почти нет. Все больше — коммуникации, транспорт, — розповідає Леонід Черновецький, відкриваючи виставку.

Поруч із мером на сцені стоїть його онука Аліна, донька Христини Черновецької.

— Выпрямь спину, стой ровненько! — наказує із зали доньці Христина, показуючи на свої спину й плечі. Аліна одразу ж виструнчується.

Ірена Кільчицька оголошує аукціон. Усі 20 картин продають за 40 хв.

— Лот номер один — "Равновесие", 60 тысяч гривен... — За кілька секунд Кільчицька бачить у залі піднятий паперовий номерок учасника. — 65 тысяч... 70 тысяч… Продано! Фототриптих "Метаморфозы" — 65 тысяч. Продан! "Гармония" — 80 тысяч, кто больше? — розмахуючи дерев"яним молотком ліцитатора, вигукує Кільчицька до зали.

Найдешевше продали фото за 40 тис. грн. Максимальна ціна — 80 тис. Серед людей, які купили роботи Черновецького, — олімпійська чемпіонка Ірина Дерюгіна, Ірина та Наталія, доньки в. о. заступника голови міськдержадміністрації Володимира Головача, начальник комунального підприєства "Київський метрополітен" Петро Мірошников, депутат Київради, голова ради компанії "Фуршет" Ігор Баленко, діти Черновецького Степан і Христина. Найдорожче фото купила телеведуча Тетяна Рамус, дружина бізнесмена Ігоря Воронова. Вона віддала за "Гармонію" 80 тис. грн.

На аукціоні вторгували мільйон 550 тис. грн. Гроші мер обіцяє віддати на акцію "Допоможи конкретній людині". Виходячи із зали, Черновецький сказав "ГПУ", що людей фотографує рідко. Для цього потрібен відповідний стан душі, або коли людина — дуже красива.

— Для меня самая красивая — это моя внучка, — сказав мер і пригорнув Аліну до себе лівою рукою.

Рахунка для грошей ще не відкрили

— Усі гроші з аукціону надійдуть в управління соціального захисту мерії. Звідти їх розішлють на особисті рахунки тих, хто потребує допомоги в межах акції "Допоможи конкретній людині". Більше знає Кільчицька, — каже "ГПУ" Казбек Бектурсунов, 40 років, радник мера з питань свободи слова.
Кореспондент "ГПУ" зателефонував до управління соцзахисту, представився особою, яка купила фото мера. Запитав, куди слід перерахувати гроші за куплене фото. Там повідомили: рахунок ще не відкрито.
— З вами обов"язково зв"яжуться за кілька днів, — пообіцяли в управлінні. — Швидше за все, рахунок відкриють у банку "Хрещатик".

Зараз ви читаєте новину «За фото мера вторгували півтора мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути