пʼятниця, 25 липня 2008 18:07

За два тижні в Києві згоріло дев"ять автівок

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  ”Мерседес”, спалений невідомими у дворі будинку №13 на вулиці  Малиновського на Оболоні
”Мерседес”, спалений невідомими у дворі будинку №13 на вулиці Малиновського на Оболоні

Легковик "мерседес" 2008 року випуску спалахнув і вибухнув у вівторок о третій ночі. Це сталося у дворі будинку N13 на вул. Малиновського, що на Оболоні.

Полум"я перекинулося на автівки "Опель Астра" і "Хонда Сівік", які були поряд.

— Спершу чула, як щось шипіло, а потім бахнуло. Думала, війна почалася. Такі ж вибухи чула під час Другої світової, коли снаряди розривалися. Полум"я сягало третього поверху, — каже невисока на зріст Валентина Демич, 74 роки, мешканка 13-го будинку на Малиновського.

69-річна мешканка Євгенія згадує, що 30-річний власник "Опеля" вибіг із помешкання в трусах. Хотів від"їхати від "мерседеса", аби врятувати автівку. Відчинив двері, і з "Опеля" вдарила хвиля вогню. Чоловік більше не підходив до легковика.

Після пожежі у дворі залишився обгорілий металевий каркас "мерседеса". Дерева й трава почорніли навколо машини на 10 м. Кажуть, спалений "мерседес" коштує 32 тис. євро. Авто належить мешканці будинку N13. На машині були молдовські номери. За кілька днів після пожежі водії знову паркуються у дворі. Залишають автівки на ніч. Серед них спортивна "Тойота Селіка", новий "Фольксваґен Пассат".

Машини ставлять біля тротуарів. Автівки припарковані так, що дві машини розминутися не можуть. У дворі, де сталася пригода, три 9-поверхівки. На дверях до під"їздів — кодові замки, консьєржок немає. Літні жінки, які сидять на лаві, кажуть: невідомий "правильно зробив, що спалив машини".

— У дворі тільки й розмов про чоловіка, який так бореться із поставленими у дворах машинами. Багато хто його підтримує. Хай паркують автівки на стоянках. Тоді й у дворах буде пусто, і місто отримає гроші, — каже "ГПУ" Валентина Демич.

— На "мерседесі" було кілька місць займання. Тому основна причина пожежі — підпал, — говорить "ГПУ" Олександр Хорунжий, 27 років, речник міського управління Міністерства надзвичайних ситуації.

За тиждень до пригоди місцеві помітили табличку на дереві при в"їзді у двір. "Хто тут буде ставити автомобілі, будемо спалювати. Попереджуєм!" — було написано на ній.

— Після пожежі хтось стер частину напису. Зараз можна розібрати одне слово — "Попереджуєм". Хто прибив, не знаємо, — каже "ГПУ" Віталій Кощук, 24 роки.

У міліції кажуть, що за останні два тижні в місті згоріло 9 машин. Протягом півроку таких випадків зафіксували 27. Але це не підстава стверджувати, що завівся маніяк-підпалювач.

— Розглядаємо версію, що хтось бореться таким чином із неправильно припаркованими машинами. Може, й самі мешканці, — каже "ГПУ" Володимир Поліщук, 43 роки, керівник прес-служби столичної міліції.

Правоохоронці розповіли, що недавно затримали психічно хворого бомжа. Його підозрювали в підпалі кількох автівок на вул. Запорожця й Курнатовського (Воскресенка), які були навесні. Тоді згоріло 5 іномарок.

— Люди бачили, ніби цей чоловік підпалював килимки біля квартир. Подумали, що він міг і машини палити. Міліція встановила, що він не має жодного відношення до цього. Його відпустили, — продовжує Володимир Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «За два тижні в Києві згоріло дев"ять автівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі