четвер, 17 квітня 2008 07:14

За цигарку оштрафували на 23 гривні

Міліціонер оштрафував 29-річного киянина Юрія за куріння в підземному переході на майдані Незалежності. Це трапилося тиждень тому.

— Показав мені на табличку з написом "Курити в переходах заборонено", повів у відділок біля станції метро. Повідомив: штраф за паління — 23 гривні. Записав собі до блокнота прізвище та ім"я. Я назвав вигадані, — розповідає Юрій. За словами чоловіка, правоохоронець не виписав йому жодної квитанції про сплату штрафу.

— Навіть паспорт не вимагав показати. Зате перевірив мій мобільник по загальноміській базі викрадених телефонів. Коли я віддав 23 гривні йому в руки, міліціонер ще провів через турнікет і посадив безкоштовно в метро, — згадує Юрій.

Таблички про заборону куріння українською, російською й англійською почепили на Майдані в січні.

Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає за паління в громадських місцях усне попередження або штраф. Уперше можуть оштрафувати від 17 до 85 грн. При повторному правопорушенні — від 85 до 119.

Зараз ви читаєте новину «За цигарку оштрафували на 23 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі