субота, 22 серпня 2015 18:35

За 12 тисяч доларів продають кімнати у столичних гуртожитках

За 12 тисяч доларів продають кімнати у столичних гуртожитках
надане Інною Владик

Після того, як у столиці подешевшала нерухомість, відчутно опустилися в ціні кімнати у гуртожитках. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла київський брокер Інна Владик.

"Зараз кімнати у гуртожитку продають від 12 тисяч доларів, - говорить Інна. – Покупці на таку нерухомість з'являються у серпні-вересні, коли в Київ приїжджають навчатися і працювати. Зі студентськими гуртожитками завжди були проблеми. А купити кімнату у гуртожитку вигідніше, ніж винаймати. За оренду такої доведеться щомісяця віддавати від 2,5 до 3 тисяч гривень".

Увагу покупців у кризу також привертають кімнати, які продаються у багатокімнатних квартирах.

"Частинами розпродують житло, що дісталося у спадок або було подароване кільком людям, розділене через суд, - каже брокер. - Кімнати продають розлучені пари і ті, хто не може розділити спадок. Або родичі, які посварилися. До кризи кімнати купляли, щоб здавати квартирантам. Брали з них по 2,5–3 тисячі гривень за місяць".

Брокер продає кімнату у гуртожитку біля столичного метро Героїв Дніпра. Площа помешкання 12 кв. м. Коштує $12 тис.

"Гуртожиток блочного типу. Кімната приватизована, з ремонтом. Господарі постелили лінолеум, замінили вікно на металопластикове. На чотири кімнати є душ, туалет, умивальники, — розповідає Інна. — Кухня одна на поверсі, але стоять шість плит. Черги ніколи не буває. Встановили чотири пральні машинки. За одне прання вахтер бере 10 гривень. Треба приходити зі своїм порошком".

Киянин Іван Дайченко купив кімнату у гуртожитку на Дарниці за $ 17 тис.

"Взяв приватизовану кімнату на 25 квадратів, - каже Іван. – В гуртожитку є душ і кухня на 5 кімнат. У моїй кімнаті торік зробили ремонт. Жило подружжя з двома дітьми, то мені місця вистачає. Поставив диван, холодильник. У кімнаті так просторо, що можна танцювати".

Зараз ви читаєте новину «За 12 тисяч доларів продають кімнати у столичних гуртожитках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі