вівторок, 01 лютого 2011 09:36

З Русанівських садів киян відселятимуть через суд

З Русанівських садів киян відселятимуть через суд

У четвер на сесії Київради планують розглянути питання про знесення частини Русанівських садів, де мають побудувати Подільсько-Воскресенський міст.

"Всього за проектом підлягають відселенню 259 ділянок. З власниками 161-ї досягнуті полюбовні угоди. 70 відселять на Биківню, 59 - у Горбачиху, 19 отримали грошову компенсацію, власники 13 ділянок отримають квартири. А 50 отримали ділянки у Биківні та грошові компенсації. Власники 92 ділянок відмовилися від запропонованих компенсацій", - розповів автор проекту, голова транспортної комісії Дмитро Олійник, пише Сегодня.

За його словами, тих, хто відмовився відселятися добровільно, після рішення Київради відселять через суд, і так само через суд визначать розміри компенсацій.

Заступник голови КМДА Анатолій Голубченко уточнив, що дане рішення перш за все затвердить розміри фінансування.

"Грошей має вистачити на всі компенсації", - сказав Голубченко.

Як розповіла одна з дачниць, Ольга Александрова, більшість не вірить, що їм дадуть нові ділянки, хоча частина з тих, чиї будиночки знесуть, вже вирішили свої питання: "Один із сусідів мені сказав, що йому вже виділили ділянку у Биківні та дали гроші на будівництво. Скільки йому дали - не знаю", - розповіла вона.

Мешканка 25-ї вулиці Вікторія каже, що будиночки на вулицях, які йдуть під знос, грабують і руйнують. "За 2 місяці по 4-5 пограбувань - розбирають паркани, стіни, б'ють вікна і виносять речі. Через це багато хто там живуть. Але нікому з нас нічого не дали і нічого поки не запропонували", - зазначила вона.

Нагадаємо, будівництво Подільського моста розпочато у грудні 2003 року, але з 2007 року роботи були припинені через відсутність фінансування. У 2010 році здали першу чергу - відкрили рух по Гаванському мосту і естакаду з мосту на вулицю Набережно-Хрещатицьку. Міст має розвантажити мости Патона, Метро, Південний та Московський.

Зараз ви читаєте новину «З Русанівських садів киян відселятимуть через суд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі