понеділок, 21 січня 2019 00:35

З Лук'янівського СІЗО можуть зробити коворкінг

З Лук'янівського СІЗО можуть зробити коворкінг
Перший і найстаріший корпус Лук'янівського СІЗО – "Катеринівку" або "Катєньку" – звели в 1859-1862 роках. У Мін'юсті повідомляли, що будівлі не є історичними пам'ятками. ФОТО: 24tv.ua

Замість столичного Лук'янівського СІЗО на вулиці Дегтярівській, 13 можуть зробити коворкінг або музей.

"Музей, коворкінг – вони б "злетіли" на цьому місці. Для такого роду об'єктів логістика там хороша, там все є для студентів, для молоді, яка приїжджатиме на громадському транспорті, а не на автомобілях", – розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов "Українським новинам".

У той же час, за його словами, цей проект економічно недоцільний.

Багатоповерховий житловий будинок або бізнес-центр там збудувати неможливо: немає автомобільного проїзду і не витримають комунальні мережі, додав він.

Лук'янівське СІЗО визнали непридатним для проживання людей. У 2017 році Мін'юст оголосив інвестиційний конкурс з продажу СІЗО. Після його проведення почнуть будувати новий ізолятор - за містом. Це хотіли зробити до 2019-го. Розглядались варіанти будівництва поблизу Бучі або Ірпеня. Водночас 21 грудня у Лук'янівському СІЗО завершили євроремонт в одному з корпусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із золотими батареями: у Лук'янівському СІЗО зробили євроремонт

У Києві відреставрують Будинок зі зміями. Зараз він знаходиться в аварійному стані.

Зараз ви читаєте новину «З Лук'янівського СІЗО можуть зробити коворкінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі