вівторок, 09 листопада 2010 14:29

Взимку Попов посипатиме столичні дороги сіллю

Взимку Попов посипатиме столичні дороги сіллю
Київська влада заявляє, що взимку в столиці серйозних проблем з прибиранням вулиць не буде.

"Будуть невеликі проблеми, але ми системно готові працювати цієї зими", - заявив перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов журналістам у вівторок.

Він зазначив, що в рамках підготовки до зими КМДА зробила дуже багато чого.

Зокрема, відзнакою роботи в зимовий період в цьому році буде організація системної роботи з прибирання вулиць і доріг. Так, вся територія міста закріплена за певними організаціями. Крім того, буде посилена відповідальність за прибирання.

КМДА у поточному році виділила 47 млн грн для придбання нової техніки.

Всього для роботи в осінньо-зимовий період в 2010 році придбано 80 одиниць комунальної техніки, в тому числі солерозкидувачі, комбіновані дорожні машини, снігоочищувачі, грейдери, снігонавантажувачі.

"Після 20 листопада до Києва надійде 30-40 одиниць сучасної снігоприбиральної техніки із Софії (Болгарія - ред). Ми зараз проводимо заключний етап переговорів про надання технічної допомоги відносно того, щоб 40 одиниць техніки надійшли до Києва і відпрацювали тут сезон", - сказав Попов.

За його словами, якщо дана техніка відповідатиме умовам роботи в Києві, то будуть проведені відповідні переговори щодо її закупівлі містом.

Попов також відзначив, що нинішньої зими робота двірників буде полегшена, оскільки КМДА закупила малу техніку для роботи у дворах.

Разом з тим, столична мерія має намір виділити додаткове фінансування для преміювання двірників у зимовий період.

Відповідаючи на питання, чи буде замінена сіль, якою посипають дороги в зимовий час, на інші реагенти, Попов відзначив, що як правило, нові реагенти завдають значно більшої шкоди навколишньому середовищу, ніж природна сіль.

"Цього року ми робимо ставку на сіль. Її достатньо", - сказав заступник мера.

Интерфакс-Украина, ІМК

Зараз ви читаєте новину «Взимку Попов посипатиме столичні дороги сіллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі