понеділок, 26 лютого 2007 15:48

Вулиця Мілютенка пересварилася через новобудову

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Кияни реєструються перед зборами, які організував інвестор забудови
Кияни реєструються перед зборами, які організував інвестор забудови

Жителі пр-ту Лісового в неділю пересварилися з комерсантами та між собою. Причина — забудова автостоянки на вул. Мілютенка, 29а.

У неділю вони вже вдруге з початку року зібрались у кінотеатрі "Росія". Люди зійшлися на четверту пополудні й розділилися на дві групи. Ті, що живуть у прилеглих будинках, виступають проти новобудови. Решта ж місцевих жителів заперечень не мають.

Мешканці віддалених будинків вислухали в глядацькій залі розповідь Миколи Капінуса, 52 роки, директора ТОВ "Будівельне управління "МЖК-1". Той пообіцяв усім бажаючим дешево продати квартири в новобудові (з розрахунку 7500 грн — за кв. м). Будинок буде 23-поверховим, під ним мають облаштувати паркінг. 240 учасників зборів у залі схвалили це будівництво. У той час, поки підраховували голоси "за", "ГПУ" спробувала переговорити з директором будкомпанії.

— Громадські слухання в Києві перетворились на один зі способів заробляння грошей. Я будую в різних районах: на Позняках, на Троєщині. Одні й ті самі люди проводять ці громадські слухання. Вони заробляють неоподатковувані гроші, — усміхаючись, каже "ГПУ" Микола Капінус.

Він мав на увазі альтернативну групу — більше ста мешканців, які живуть у прилеглих до забудови будинках (пр-т Лісовий, 7, 9, 11). Вони до зали не входили, стояли у вестибюлі. Керував ними лідер "Форуму порятунку Києва" Віталій Черняховський, 41 рік. Він заявив у гучномовець, що жителі проти будівництва. До Черняховського підбіг директор "Росії" Максим Коженко, 25 років, нервово поправив сонцезахисні окуляри й почав умовляти, аби обійшлося без конфлікту.

Віталій Черняховський стверджує: інвестори купували голоси мешканців по 50 грн. Це підтверджує киянка Віра Василівна Савельєва, 68 років, яка живе на Братиславській, 44/2.

— Мені обіцяли п"ятдесят гривень, якщо проголосую за будівництво, — розповідає вона "ГПУ". — Але грошей я не отримала. Сиділа тут із пів на п"яту. Там одна жінка видавала гроші, а мені не дала. Сказала:"Я вас не знаю".

Про обіцянку розплатитись за голосування чув також іще один із присутніх — 50-річний киянин. Він нудився в залі, а потім пішов геть.

— Щоб я за цей полтіннік тут торчав? Чи дасть він його, чи не дасть? — кинув, виходячи з кінотеатру.

Представників районної влади в "Росії" не було, тому й називати збори слуханнями не можна, стверджує Натан Шейнберг, 71 рік, керівник групи мешканців, які хочуть добитися скасування новобудови.

Зараз ви читаєте новину «Вулиця Мілютенка пересварилася через новобудову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі