пʼятниця, 30 грудня 2022 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ворог може бути непередбачуваним" – влада звернулася до киян напередодні Нового року

"Ворог може бути непередбачуваним" – влада звернулася до киян напередодні Нового року
Влада попередили про непередбачуваність ворога на свята. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Влада Києва закликала жителів столиці не ігнорувати сигнали повітряної тривоги під час новорічно-різдвяних свят, адже ворог "може бути непередбачуваним".

Також нагадала про обов'язкове дотримання комендантської години та заборону піротехніки, передає Київська міська державна адміністрація в Telegram.

Комендантська година

У Києві вона триває із 23:00 до 5:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях. Виходити на вулицю можна, коли йдете до найближчого укриття у разі тривоги. При собі необхідно мати документ, який посвідчує особу.

У КМДА наголосили, що на Новий рік та Різдво комендантську годину не скасовували.

"Варто планувати повернення додому заздалегідь, враховуючи обмеження та вимоги воєнного стану. У застосунку "Київ Цифровий" можна увімкнути сповіщення, що за 60 хвилин нагадуватиме про початок комендантської години", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мусимо бути готові до всього" – секретар РНБО про плани росіян на Новий рік

Піротехніка

У Києві заборонений продаж феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також їх запуск. Відповідно, правоохоронці реагуватимуть на такі випадки, попередили в КМДА.

Підземка

Метрополітен у режимі перевезень працює до 22:00, наземний громадський транспорт – до 22:30. Детальна інформація про закриття кожної станції тут. Під час повітряної тривоги наземний транспорт, а також наземні ділянки метрополітену зупиняються.

Охорона порядку під час новорічних свят

Її щодоби в місті та на об'єктах комунальної власності забезпечуватимуть майже 230 співробітників "Муніципальної охорони".

"Мобільні групи швидкого реагування патрулюватимуть закріплені за ними сектори столиці. Крім цього, цілодобово мешканцям надаватимуть допомогу рятувальники КАРС", – додали в КМДА.

Російський ракетний терор може і не посилитися ближче до Нового року, сказав речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Президент Володимир Зеленський попередив, що Росія спробує зробити останні дні року українцям "темними і складними". Тож закликав українців цими днями дослухатися до повітряних тривог і запам'ятати, де розташований найближчий пункт незламності.

Новий рік не стане причиною для припинення бойових дій на фронті, а ЗСУ продовжать знищувати загарбників, зазначили у Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «"Ворог може бути непередбачуваним" – влада звернулася до киян напередодні Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі