середа, 10 вересня 2008 20:10

Володимир Мурашко помер за кермом

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У вівторок двоє працівників служби, яка забирає покійників із вулиць, перекладають померлого Володимира Мурашка з автівки. За півгодини до того онук покійного зняв із даху ”ланоса” і сховав у багажник таксистські ”шашечки”. Онук востаннє бачив покійного у
У вівторок двоє працівників служби, яка забирає покійників із вулиць, перекладають померлого Володимира Мурашка з автівки. За півгодини до того онук покійного зняв із даху ”ланоса” і сховав у багажник таксистські ”шашечки”. Онук востаннє бачив покійного у

63-річний Володимир Мурашко помер за кермом "Деу Ланоса", коли їхав вул. Глибочицькою, Поділ.

9 вересня о 12.30 дня вишневий "ланос" Мурашка в"їхав у задній бампер джипа "лексус" на перехресті Глибочицької та Кудрявського узвозу. На місце пригоди з"їхалися більш як десяток даїшників, експертів-криміналістів та працівників прокуратури.

— Я стояв на трамвайній зупинці. Джип під"їхав до світлофора, за ним їхало таксі. "Ланос", не гальмуючи, в"їхав йому в зад. Машина після удару не зупинилася. Вона підняла капотом задню частину "лексуса" і проштовхала його ще з десять метрів уперед, аж доки джип виїхав на перехрестя. Автівка зупинилася, легковик ревів на повних оборотах, з-під капота йшла пара. Я підбіг, смикав водійські двері, вони заклинили. Потім відкрив, заглушив мотор. Пощупав пульс на руці водія, його не було. У чоловіка були відкриті очі й рот, губи посиніли. Руки були опущеними — не тримався ними за кермо, — розповідає "ГПУ" свідок аварії Олексій Василишин, 26 років.

Олексій узяв із підставки на лобовому склі мобільний водія. Знайшов там номер, позначений як "Внук". Зателефонував. Онук, кремезний молодик у синіх шортах і білій футболці, приїхав на Глибочицьку через 15 хв.

За хвилю після аварії до автівок підбіг лікар. Він їхав вулицею на "Тойоті РАВ-4". Опустив водійське сидіння з Мурашком, спробував дістати язика, що запав у гортань. Кілька разів ляснув чоловіка по щоках, аби привести до тями. "Швидку" та даїшників викликали перехожі.

— Лікарі оглянули водія. Сказали, що помер від серцевого нападу. Точну причину смерті встановлять на розтині, — каже "ГПУ" інспектор ДАІ.

Джипом керував 43-річний Олександр. Він їхав із двома колегами. За кілька секунд до аварії чоловік помітив у дзеркалі "ланос". Його кидало вулицею з боку в бік. За словами Олександра, склалося враження, "що водій їхав неадекватно".

— Вулиця була перевантажена транспортом, я першим підкочувався до червоного світлофора. Швидкість мав, напевне, кілометрів 5–6 на годину. Потім — різкий удар ззаду. Машину проштовхало метрів десять наперед, хоч я тиснув на гальма. Коли вийшов із авто, чоловікові вже надавали допомогу, — згадує він.

Якби джип не зупинив некерованого легковика, той виїхав би на перехрестя, де транспортний рух пожвавлений. Окрім того, за кілька метрів од місця пригоди розташована трамвайна зупинка.

У техпаспорті на "ланос" зазначено, що Володимир Мурашко має право керувати автівкою. Однак машина належить не йому, а жінці. Авто випущене з конвеєра 2006-го, куплене нещодавно, наїздило 3 тис. 800 км. На даху "деу" установлені "шашки", однак на них не зазначено телефону. Водій не працював в жодній з міських таксофірм. Рації у салоні не було. Таких неофіційних таксистів у місті називають ще "бомбілами".

Пошкодження "лексуса" від аварії — незначні. Легковик відірвав йому прикріплене ззаду запасне колесо, вигнув вихлопну трубу, змістив задній бампер.

— Жодних претензій до сім"ї померлого не маю. У людей горе сталося, — каже Олександр.

— Аби такого більше не трапилося, постав собі фаркоп, — порадив йому колега, з яким їхав.

Тіло Володимира Мурашка пролежало в автівці на перехресті 3 год. Стільки чекали машину з вул. Оранжерейної, де розташований міський морг. Вона забирає усіх загиблих на вулицях столиці. Розбитого "ланоса" забрав евакуатор, хоча машиною можна було керувати.

— Та ти що, сісти за кермо покійника?! Ніколи в житті сам такого не зроблю і тобі не раджу, — відповів молодий даїшник кореспондентові "ГПУ" на запитання, чому авто не відженуть своїм ходом.

У салоні Мурашка були дві ікони, зо 5 грн монетами та кілька паркувальних талонів. Радіо було налаштоване на хвилю "Люкс ФМ".

Зараз ви читаєте новину «Володимир Мурашко помер за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі