четвер, 07 серпня 2008 17:58

Водоканал відключив бювети через борги

Нині в п"яти районах столиці не працюють 88 бюветів. Київводоканал відключив їх через заборгованість районних державних адміністрацій.

Без артезіанської води залишилася частина жителів Деснянського, Дарницького, Оболонського, Святошинського та Голосіївського районів.

— Уже півроку райадміністрації не оплачують наших послуг. Борги становлять більше мільйона гривень, — пояснює "ГПУ" Володимир Костюк, головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства Київводоканалу. — Таке сталося вперше за час нашої співпраці з районами. Ми свою частину робіт виконуємо. Просимо взамін вчасно оплачувати роботу.

За словами Костюка, Водоканал завжди ретельно стежить, аби бювети працювали. Але райадміністрації не платять за експлуатацію.

У Деснянському районі не працюють 26 бюветів, місцева влада заборгувала понад 300 тис. грн. У Дарниці відключено 18 бюветів, борг — більш як 200 тис.

Володимир Костюк каже, увімкнути бювет після паузи в роботі не так просто. Перед тим потрібно буде два-три дні проводити санітарні заходи. За це теж доведеться платити. Безкоштовно їх ніхто не вмикатиме, попереджає Костюк.

За повідомленням прес-служби Водоканалу, протягом тижня за борги у Святошинському районі відключили дев"ять бюветів, а в Голосіївському — 20.

У столиці загалом є 206 свердловин із артезіанською водою. Водоканал обслуговує 100 із них.

Зараз ви читаєте новину «Водоканал відключив бювети через борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі