середа, 13 лютого 2008 07:01

Водії маршруток пікетували мерію

"Мер! Настав час зустрітися з перевізниками особисто!", "Незабаром влада змусить вас ходити пішки!", "Туалет — 1 гривня! Маршрутне таксі — 0,75 гривні!" — з такими гаслами вчора майже 150 водіїв приватних міських маршрутів вийшли пікетувати мерію.

Перевізники в гучномовець вимагають підвищити ціни на проїзд на 50%. Вважають: мерія цілеспрямовано намагається позбутися конкурентів комунального підприємства "Київпастранс", щоб він залишався монополістом на ринку перевезень. У листівках пояснюють перехожим, що можуть збанкрутувати через подорожчання пального й необґрунтовані тарифи на проїзд. Запевняють: вже близько 300 машин не виходять на маршрути.

— Водії масово звільняються через низьку зарплату. Деякі мої колеги змушені ставити під заставу власну нерухомість, щоб їхні підприємства не збанкрутували, — каже приватний перевізник Ігор Гусак, 33 роки.

— Перевізники, які вважають, що міська влада має компенсувати їм збитки, повинні звертатися до Київради. Ми наполягатимемо на тому, щоб тариф не перевищував 1 гривню 75 копійок за маршрут понад 15 кілометрів і 0,75 гривні — до трьох кілометрів, — зазначає Іван Шпильовий із міськдержадміністрації.

У Києві працюють 73 приватні перевізники. В їхньому автопарку 2,5 тис. маршруток.

Зараз ви читаєте новину «Водії маршруток пікетували мерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі