пʼятниця, 28 вересня 2007 07:01

Водія маршрутки знайшли з порожнім шприцом

Минулої п"ятниці на вул. Будівельників, 10, що в Дніпровському районі, в маршрутці від передозування наркотиків помер водій Роман Коломієць, 25 років.

По обіді місцеві кияни звернули увагу на непритомного чоловіка, який сидів на пасажирському місці, схиливши голову поміж сидіння. На автобусі була прикріплена табличка з номером маршруту — 542.

— Він не реагував на людей, які зібралися навколо автобуса, — розповідає "ГПУ" жінка, яка працює прибиральницею на вул. Будівельників. — Спершу думали, спить, відпочиває. Не реагував, коли стукали у вікно. Скрутився калачиком, мав дуже бліде обличчя, голову опустив між сидіння.

Через якийсь час за викликом прибули міліціонери.

— Чоловік тримав у руках шприц. Мав засохлу кров під носом. Медики встановили попередню причину смерті — ішемічна хвороба серця. Чи так це, встановить розтин і судово-медична експертиза. Вона також має визначити, що за рідина була в шприці. Може, якісь ліки, інсулін, — розповідає Володимир Поліщук, начальник прес-служби міської міліції.

Померлий водій Роман Коломієць жив разом із матір"ю Тетяною, 56 років, у 3-кімнатній квартирі на Харківському шосе. Його батьки 5 років тому розлучилися. Мав рідного брата, Сергія. Рік тому той трагічно загинув: викинули з поїзда, коли він їхав відпочивати на Закарпаття. Мати торік розміняла квартиру. Син переїхав жити в одне з помешкань.

— Роман хотів жити самостійно. Після школи хотів навчатися в транспортному інституті, але не поступив. Закінчив курси, відкрив кілька категорій, працював на маршрутці. Як переїхав, ми мало спілкувалися. Були між нами певні непорозуміння. Син жив із такою баришнею, яка навіть на похорони не прийшла, — розповідає "ГПУ" Тетяна Коломієць.

Сусіди по колишній квартирі пригадують, що Роман Коломієць часто сварився з матір"ю.

— Тетяна казала, що не може більше жити з сином, — пригадує сусідка Людмила Ігнатович, 49 років. — Він постійно сварився, водив дівчат. Мати скаржилася, що Роман робить усе їй наперекір. Говорила, що випивав. Ну, він був трохи підозрілим. Ще зі школи на сходах валялися шприци. А його кращий друг сидить зараз у тюрмі за збут наркотиків. Ходив час від часу, як задурманений. Може, й приймав наркотики. Хто не знав Романа, нічого поганого не скаже про нього: завжди акуратний, ввічливий, — веде далі сусідка.

Ігор Гусак, 33 роки, приватний підприємець, який обслуговує 542-й маршрут, запевняє, що автобус, у якому знайшли Коломійця, не належить до його автопарку. Покійного водія він не приймав на роботу.

— На автомобілі, дійсно, був трафаретний номер 542-го маршруту. Але він не виїжджав із мого автопарку, — говорить Ігор Гусак.

Відомо, що 12 вересня Роман прийшов у пошуках роботи до Олександра, іншого приватного підприємця, власника автобуса, в якому й помер.

— Зайшов у кабінет, привітався, познайомилися, — пригадує підприємець. — Одягнений був акуратно — світлі чисті джинси, кросівки, чорна футболка. Обличчя виголене, рум"яне, не запухле. За час спілкування постійно звертався до мене на "ви". При розмові — жодного сленгу, все ввічливо.

Олександр стверджує: Роман Коломієць жодного дня не возив киян у його маршрутці. Аби придивитися до чоловіка та краще вивчити його, підприємець напередодні смерті Коломійця доручив йому відігнати автобус на станцію технічного обслуговування в Бортничі.

— Зранку переговорили по телефону. Він сказав, що прокинувся, і виїжджатиме на станцію. За годину я зателефонував знову. Відповів, що вже їде. По обіді зателефонував майстрові на станцію. Той каже, машини немає. Дзвонив Роману, але він не брав слухавку, — пригадує підприємець.

Тетяна казала, що не може більше жити з сином

У п"ятницю Олександр пішов у Дніпровський райвідділ міліції — писати заяву про викрадений автобус. Під дверима слідчого зупинив дзвінок: знайомий розповів, що машину знайшли разом із мертвим водієм. Олександр бачив у салоні мертвого Коломійця з порожнім шприцом у руці. Поряд лежали дві голки. Підприємець стверджує, що не видавав водію трафаретного номера маршруту і не виписував маршрутного листа. Перш ніж дати ключі від машини, перевірив документи Коломійця на право перевезення пасажирів.

— Приніс усе — права, медичну довідку, дійсну до 2008-го. Записи в трудовій книжці свідчили: Роман не рік працював на маршрутках. Я й гадки не мав, що він наркотики вживає, — важко зітхає Олександр.

Ігор Гусак стверджує, що покійний Коломієць виїхав на маршрут нелегально.

— "Грачування" маршруток-нелегалів, що самовільно їздять чужим маршрутом, — явище в Києві досить поширене. Ці водії-нелегали й ставлять під загрозу життя пасажирів, — каже Ігор Гусак.

Зараз ви читаєте новину «Водія маршрутки знайшли з порожнім шприцом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі