пʼятниця, 11 травня 2007 07:10

Випускник у столиці коштує не менш як 800 гривень

Менш ніж три тижні залишилося до кінця навчального року у школах. До випускних вечорів — півтора місяця. Батькам випускника в Києві останнє шкільне свято сина чи доньки коштуватиме щонайменше 800–1000 грн — якщо купувати найдешевше вбрання за 300 грн на ринку. 250–300 грн доведеться витратити на кафе, 80 грн на послуги перукарні, 60–120 грн на фотоальбом, 100 грн на подарунок школі та 7 грн на святкову стрічку та дзвіночок випускника.

Випускники школи N315, що біля станції метро Позняки, збираються святкувати випускний у кафе "Смоковниця". За одну людину там беруть 250 грн — у вартість входять музика, ведучий та напої.

Одинадцятикласники з гімназії "Діалог", що на Харківському масиві, відзначатимуть кінець навчання в ресторані "Перлина Дніпра". Збирають по $100 з людини.

— Ми хочемо, щоб було незвичайно, — каже випускниця гімназії Альона Корнєва, 17 років. — У 9 класі ми вже святкували в кафе поблизу метро "Харківська". Нічого гарного. А от на Дніпрі — це дійсно екзотика!

Директор школи N148, що на Дарниці, Шийко Богдан Олексійович, 38 років, пропонував святкувати випускний у школі. Мовляв, і дешевше, і спокійніше. Однак випускники, хоч плач, наполягають на кафе.

— Ми і класні кімнати дамо, і спортзал для танців. Усі умови... Батьки "за", от тільки діти категорично проти, — бідкається директор.

Додатково доведеться витратитися на фотоальбом та на подарунок школі.

— Ми збирали окремо по 200 гривень на те й на те, — каже староста 11-Б класу школи N315 Настя Андрєєва.

Більшість однокласниць Анастасії вже купили собі сукні. Дівчина ж шиє її на замовлення. Сукня їй обійдеться в 1000 грн. А приміром, на ринку Петрівка дівоче вбрання можна купити за 300–1500 грн.

Батьки учня 11-В класу цієї школи Сергія Давидюка своєму синові костюм купуватимуть на ринку.

— Ми вже придивилися до одного за 300 гривень. Якість гарна, модний фасон, — розказує мати Алла, 38 років.

У фірмовому магазині "Костюми від Вороніна" на Харківському шосе з 15 квітня діють знижки для випускників — 10%. Для цього треба лише пред"явити учнівський. Вибір у магазині дуже великий. Продавець-консультант Каріна, 23 роки, розказує, що охочих купити для свого чада костюм небагато.

— І батьки, і діти заходять. Дивляться, але купувати не поспішають. Може, ще рано? А може, дорого? — розмірковує Каріна.

Найдешевші костюми тут коштують 800 грн.

Зараз ви читаєте новину «Випускник у столиці коштує не менш як 800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі