вівторок, 06 червня 2017 14:19

#вимагаю_медреформу: "Дівчино, воно тобі треба, матір не повернеш"

#вимагаю_медреформу: "Дівчино, воно тобі треба, матір не повернеш"
Українці масово приєднуються до флешмоба. Фото: "Без Табу"

Киянка Вікторія Страхова не один раз ставала жертвою некомпетентності і байдужості лікарів. Вона долучилася до флешмобу #вимагаю_медреформу. Розповіла свою історію у соцмережі.

"2001 рік - мені помилково ставлять діагноз пухлина мозку, потім змінюють на розсіяний склероз, з такою підозрою прожила до 2006-го. Теж помилилися - і з нестандартним розташуванням частини мозку я можу і до 100 років дожити. 2004 - батько вмирає після третього інфаркту. Його могло врятувати шунтування, але не було грошей і обладнання. 2006 рік - умирає мама. Теж серце. Раптово. На мої підозри, що було ж поліпшення і їй дали ліки, які спровокували алергію і новий напад - мені сказали: "Дівчино, воно тобі треба, матір не повернеш". Після цього пообіцяла собі, що у стаціонар потраплю тільки під час пологів або одразу в морг. Але у грудні 2015-го - "швидка" забирає мене з KSE (Київська школа економіки. -Gazeta.ua) - стараннями одного з фельдшерів путівка в морг здавалася цілком імовірна.

Зараз - температура і горло болить, ангіна, швидше за все, але думка звернутися до лікарні викликає панічний жах. Тому, я вимагаю медичну реформу", - написала на своїй сторінці у Facebook Вікторія Страхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада дала старт медреформі

У Facebook набирає обертів флешмоб із хештегом #вимагаю_медреформу. Користувачі - а серед них і багато публічних осіб - діляться досвідом взаємодії з українською медициною. Незабаром Верховна Рада може розглянути кілька законопроектів, які мають запустити медичну реформу. У Міністерстві охорони здоров'я, яке ініціювало реформу, називають її "питанням національної безпеки держави". Реформа, зокрема, передбачає, повну оплату за державні кошти медичних послуг і ліків на рівні первинної та екстреної (це близько 80% всіх звернень громадян), а також паліативної медичної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «#вимагаю_медреформу: "Дівчино, воно тобі треба, матір не повернеш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі