четвер, 24 січня 2008 07:09

Віктор Борисполець збирався убити падчірку та її чоловіка

  Підозрюваний Віктор Борисполець під час слідчого експерименту на одному з озер масиву Оболонь демонструє слідчим, де і як він пристрілював пістолет ”Дженнінґс”
Підозрюваний Віктор Борисполець під час слідчого експерименту на одному з озер масиву Оболонь демонструє слідчим, де і як він пристрілював пістолет ”Дженнінґс”

Протягом двох місяців оперативники Подільської міліції розслідують справу 63-річного киянина Віктора Бориспольця. Чоловік півтора року готувався звести рахунки з родичами. Мав намір убити 44-річну падчірку Тамару та її чоловіка Валерія, 59 років.

Борисполець живе на вул.  Жашківській, 72а, що на Куренівці.

— Патруль затримав чоловіка на Мостицькій. Хотіли перевірити документи. Він ніс перемотаний поліетиленовий пакет. Там лежав виготовлений у США пістолет "Дженінґс" і шість патронів до нього. Окрім того, затриманий мав 6,5 грама коноплі. На допиті він зізнався, що хотів убити падчірку та її чоловіка, — розповідає "ГПУ" Олександр Радкевич, 31 рік, помічник начальника Подільської міліції.

Віктор Борисполець — рецидивіст, відсидів 18 років за крадіжки та хуліганство. Із в"язниці вийшов 1998-го. Одружився з киянкою, яка мешкала з донькою Тамарою. Падчірці було тоді 34 роки. Подружжя придбало дім на вул. Жашківській. П"ять років тому дружина померла. За словами оперативників, після смерті жінки чоловік конфліктував із падчіркою та її сім"єю. Вимагав, аби вони виселилися. Подейкують, погрожував, що всіх уб"є, якщо не поїдуть. У липні 2006-го Борисполець пішов із дому, бомжував. Кажуть, жив на пенсію. Ночував на горищах Оболонського й Подільського районів. Тамара повідомляла міліцію про зникнення вітчима.

— Затриманий зізнався, що півтора року думав над тим, як убити Тамару й Валерія. Хотів жити в будинку сам. Кілька разів приходив уночі під дім, вибирав місце для нападу. 15 серпня 2006-го біля Куренівського базару в невідомого купив пістолет і 10 патронів. Віддав 550 гривень. У продавця зброї узяв ще й коноплі, хоча наркотиків не вживав. Той порадив Бориспольцеві покурити перед злочином, аби не хвилюватися. Через тиждень зловмисник поїхав до віддаленого озера на Оболоні, щоб пристріляти куплений пістолет. Спочатку мішенню були пляшки, а потім — 5-копійчана монета, прикріплена до дерева. Коли влучив у неї, вирішив: до злочину готовий — не промахнеться, — викладає обставини справи Сергій Дудник, 27 років, слідчий Подільського райуправління.

Віктор визначив точну дату вбивства. Спланував його на третю дня третього числа третього місяця, тобто 3 березня 2008-го. Стріляти хотів через щілину в паркані.

Віктора Бориспольця заарештували. Нині він перебуває в Лук"янівському СІЗО. Проти зловмисника порушено кримінальну справу: за підготовку до злочину — убивства двох осіб, що карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним ув"язненням; за незаконне поводження зі зброєю — за що позбавляють волі від двох до п"яти років; за незаконне придбання і зберігання наркотиків — ув"язнення до трьох років.

У Подільському райуправлінні кажуть: нечасто вдається розкрити намір вбивства на стадії підготовки злочину. За словами оперативників, такі випадки поодинокі.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Борисполець збирався убити падчірку та її чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі