Ексклюзиви
субота, 15 березня 2008 07:13

Викладачеві академії МВС тричі перерізали горло

У вівторок у власному помешканні знайшли вбитим майора міліції Олексія Корнєва, 39 років. Експерти нарахували на тілі загиблого десять ножових поранень у груди. Горло правоохоронцеві перерізали тричі.

Корнєв мешкав у квартирі на вул. Васильківській, 42, що в Голосіївському районі. Він був науковим співробітником у Київському національному університеті внутрішніх справ. Керував лабораторією, яка займалася проблемами запобігання і розкриття тяжких злочинів.

Заступник прокурора Голосіївського району Олег Федорчук розповів "ГПУ": напередодні, в понеділок, Корнєв не вийшов на роботу. На телефонні дзвінки колег не відповідав. Тому у вівторок по обіді до квартири майора прийшов працівник університету. Двері були відчинені. Олексій лежав мертвий на ліжку в спальні. Поряд — столик із нарізаним салом і двома порожніми пляшками горілки по 0,75 л.

Майор три роки тому розлучився із дружиною, вона забрала до себе дитину. Сусіди кажуть, він часто повертався з роботи напідпитку.

— Алкоголем зловживав ще зі школи, — каже Інеса Олексіївна, 83 роки, сусідка покійного. — Після армії працював в університеті. Я просила його, аби не випивав. То він запевняв мене: "У теперішньому світі п"ють усі". Що ще? Був привітний, завжди охайно вдягнений, речі — напрасовані.

— Версія убивства одна: Корнєва вбила випадкова особа, з вулиці. Або хтось із кола його знайомих. Тих, кого він привів, аби випити, — зазначає Олег Федорчук. Заступник прокурора переконує: убивство не пов"язане з роботою чоловіка в міліції.

Експерти знайшли у квартирі закривавлений ніж. На ньому нарахували відбитки пальців 16 різних людей. Підозрюваних слідство поки що не має.

Олексій Корнєв народився в селі Козацьке Конотопського району на Сумщині. У 6-річному віці переїхав із родиною до Києва. Його батько Микола Никифорович — кандидат філософських наук, працює викладачем соціальної психології в університеті ім. Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Викладачеві академії МВС тричі перерізали горло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути