понеділок, 06 лютого 2017 12:33

Вигадали новий спосіб боротьби з ожеледицею

На Русановській та Оболонській набережних почали сипати щебінь замість піску для боротьби з ожеледицею.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє комунальне підприємство "Плесо".

 

"Вирішили для боротьби з ожеледицею на променадних доріжках Русанівського каналу та Оболонської набережної використовувати не пісок, а щебінь. Дрібна фракція по 4-5 міліметрів. До такого експерименту вдалася "Експлуатаційна компанія №1". На замовлення "Плеса" вона утримує частину наших територій за принципом аутсорсу", - написали у повідомленні.

 

Щебінь замість піску використовують у Фінляндії, Швейцарії та Австрії. Також це на 40-50% дешевше, ніж посипання доріг піском. У комунальному підприємстві також зазначають, що це екологічніше та ефективніше запобігає падінню на слизьких доріжках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень розпочався з мокрого снігу і посилення морозів

Сильний снігопад у Києві значно погіршив ситуацію на дорогах. За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні у столиці очікують сильні снігопади. Вночі ймовірний приріст висоти снігового покриву — 1,5-2 см, вдень — на 2-3 см. Температура вночі 7-9°C морозу, вдень близько 5-7°C морозу. Вітер східний, 5-10 м/с.
Зараз ви читаєте новину «Вигадали новий спосіб боротьби з ожеледицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі