четвер, 20 грудня 2007 07:09

Віфлеємський вогонь вперше привезуть до Києва

У неділю, 23 грудня, скаути громадської організації "Пласт" уперше привезуть Віфлеємський вогонь до Києва на велосипедах.

Віфлеємський вогонь українцям передадуть поляки. Це станеться 20 грудня, на українсько-польському кордоні. Звідти його повезуть до столиці на велосипедах шестеро тернопільських скаутів із "Пласту". Кияни зможуть запалити свічку від Віфлеємського вогню 23 грудня, в неділю, о 14.00, на Володимирській гірці.

— Аби всі охочі взяли собі частку вогню миру, наші скаути дорогою до Києва зупинятимуться у Львові, Тернополі, Житомирі. Загалом 600 кілометрів ми подолаємо за чотири дні, — розповідає Назар Зелінка, 21 рік, один із учасників веломарафону. Юнак каже, що везти Віфлеємський вогонь до Києва для нього — особлива місія.

Акція проходитиме під патронатом голови наглядової ради фонду "Україна 3000" Катерини Ющенко. На Володимирській гірці на приїзд скаутів чекатимуть представники трьох церков — римо-католицької, греко-католицької та УПЦ Київського патріархату. Поки що незрозуміло, чи буде представник УПЦ Московського патріархату, повідомила "ГПУ" крайовий координатор комітету Вифлеємського Вогню Миру 2007 в Україні Соломія Кейван.

Зараз ви читаєте новину «Віфлеємський вогонь вперше привезуть до Києва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі