середа, 15 грудня 2021 14:07

Відкриття обіцяного метро на Виноградар відклали

Відкриття обіцяного метро на Виноградар відклали
Генеральний підрядник - компанія Київметробуд. Фото: facebook.com/kyivmetro

У Києві призупинили будівництво двох станцій столичного метро на Виноградар, які обіцяли відкрити наприкінці року.

Генеральний підрядник робіт із продовження Сирецько-Печерської лінії метро на житловий масив Виноградар через суд просить відтермінувати завершення будівництва, повідомив 15 грудня мер міста Віталій Кличко.

"Маємо, на жаль, затримку зі здачею двох нових станцій. Через ситуацію з пандемією підрядник звернувся з позовом до суду про відтермінування завершення будівництва на травень 2023 року. Судові розгляди тривають", - написав він у Twitter.

Дві нові станції метро на Виноградар - Мостицька й Проспект Правди - перевозитимуть до 90 тис. пасажирів за добу. Ділянка метро між цими двома станціями буде завдовжки 3,7 км.

Генеральний підрядник - компанія Київметробуд. Вона і позивається до замовника робіт КП "Київський метрополітен" щодо внесення змін у строки будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водили екскурсії, катали можновладців: як у Києві відкривали метро

Генпідрядник мав передати готовий об'єкт замовнику 26 листопада 2021 року. Станом на кінець червня загальна сума коштів на фінансування будівництва метрополітену за 2017-2021 роки становила 4,07 млрд грн із загальної суми тендеру 5,98 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Відкриття обіцяного метро на Виноградар відклали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі