пʼятниця, 29 лютого 2008 07:05

Відходів у Бортничах утричі більше норми

На Бортницькій станції аерації з"явиться спеціальний мулоспалювальний завод. Про це днями повідомила міська влада. У "Київводоканалі" переконують: будівництво підприємства необхідне. Інакше столицю затопить відходами.

— Щодоби "Київводоканал" очищує близько мільйона кубів нечистот! Ми понад рік просимо 36 мільйонів гривень у міської влади на ремонт Бортницької станції аерації. Спершу необхідно купити і встановити там нове обладнання для обробки осадів, зокрема — для їхнього зневоднення, — пояснює "ГПУ" прес-секретар "Київодоканалу" Ігор Черногоров. — Також необхідне обладнання для висушування та спалювання мулу.

За словами Черногорова, за попередні два роки на мулових полях Бортницької станції зафіксували 17 випадків, коли виливався осад. Нині на 270 га близько 8,5 млн кубометрів мулу. Це утричі перевищує норму.

Міська влада обіцяє оголосити конкурс на початок робіт із реконструкції Бортницької станції.

Ігор Черногоров упевнений, що без реконструкції станції не обійтися. Переповнення мулових полів може призвести до того, що осад виллється на прилеглі сільськогосподарські землі, зокрема на територію села Ревне.

Зараз ви читаєте новину «Відходів у Бортничах утричі більше норми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі