пʼятниця, 20 листопада 2020 10:44

Від Covid помирають сім'ями: показали один день роботи лікарів реанімації

Епідеміологічна ситуація в Києві погіршується. Столиця в лідерах за кількістю заражень коронавірусом в Україні. За офіційними даними, місць для хворих поки що вистачає.

Пацієнтів із тяжким перебігом недуги, які потребують госпіталізації в реанімацію, більшає. Їхній вік, порівняно з місяцем минулим, "молодший", зауважив Володимир Лиходієвський, анестезіолог столичної лікарні №9 у сюжеті "ТСН".

Автор: Наталя Нагорна "ТСН"
  Близько 200 осіб у столиці перебувають в інтенсивній терапії. Близько 30 — під'єднані до апаратів ШВЛ.
Близько 200 осіб у столиці перебувають в інтенсивній терапії. Близько 30 — під'єднані до апаратів ШВЛ.

"Сьогодні вночі померла жінка з важкою формою Covid-19. У неї 3 дні тому померла 36-річна донька, яка хворіла на коронавірус", - розповіла Альона Хомякова, завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії інфекційних хворих.

За словами медиків, стало важче фізично й емоційно. Немає змоги розслабитися і складно втрачати пацієнтів.

"Хворі стали тяжчими і їх більшає. Немає жодного спочинку. Тільки-но ліжко звільняється, його одразу ж займають", - розповів один із лікарів.

За словами лікарів інтенсивної терапії медзакладу, вільних ліжок у них не залишилося, пише УНІАН.

"Переповнена реанімація і на кожне ліжко, яке звільняється, одразу по кілька претендентів. Це реалії роботи українських медиків. У МОЗ кажуть: ліжка в медзакладах заповнені трохи більше, ніж на половину. У деяких лікарнях вільних місць не залишилося зовсім, а на ті, що є – шикуються черги з пацієнтів", – йдеться в сюжеті "ТСН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителів Києва безкоштовно тестуватимуть на Covid-19

Найбільш завантажені лікарні Черкаської та Полтавської областей – там зайняті 72% ліжок. По всій країні понад 600 пацієнтів під'єднані до апаратів ШВЛ.

"При такому легковажному ставленні людей до проблеми, це продовжуватиметься не місяць, і не 2, і не пів року", – прокоментували медики.

За останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус - 14 575. Із них дітей – 549, медпрацівників – 613. Станом на ранок 20 листопада, маємо 598 085 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Від Covid помирають сім'ями: показали один день роботи лікарів реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі