пʼятниця, 09 жовтня 2020 09:37

Вибух на Позняках: постраждалі кияни звернулися до Зеленського

Вибух на Позняках: постраждалі кияни звернулися до Зеленського
Унаслідок вибуху без житла залишилися 125 мешканців. Фото: Facebook / ДСНС України

Жителі багатоповерхівки на Позняках у Києві, в якій влітку стався вибух, звернулися до президента України Володимира Зеленського.

Відеозвернення опублікувала одна з постраждалих Марина Писаненко. За її словами більшість обіцянок для 40 постраждалих сімей так і залишилися обіцянками навіть через 3,5 місяця.

"На сьогодні наших проблем не вирішено. Вирішено тільки ті питання, які могло бути вирішено на рівні району. Експертизи причин вибуху не проведено, а можливо, й не розпочато. Не визначено винного в цій катастрофі. Будинок, в якому ми жили, не укріплено, ми не отримали своїх речей", - заявила Писаненко.

Права власності на нові квартири, які були видані Офісом президента, мають лише 3 сімʼї з 40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці зруйнованого будинку на Позняках не можуть заселитися в нові квартири

"Не всі будинки, в яких ми отримали сертифікати, мають поштові адреси. Один навіть не добудовано. Виплата допомоги від КМДА можлива тільки після отримання права власності. Нам учергове обіцяють", - каже представниця постраждалих.

Вона додала, що 3 пункти з 5 обіцяють вирішити днями, але питання експертизи та права власності залишається в підвішеному стані.

"Пане президенте, візьміть нас під свій контроль", - закликала Писаненко.

Вибух у шостому під'їзді 10-поверхівки на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стався 21 червня, о 10:07. П'ятеро людей загинули, стільки ж - у лікарні. 16 квартир із четвертого по восьмий поверх зруйновано, впали перекриття. Без житла залишилися 125 мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Вибух на Позняках: постраждалі кияни звернулися до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі