четвер, 07 лютого 2008 07:07

Ветерани виселять бездомних із Пущі-Водиці

Пансіонат для ветеранів війни та праці відкриють у березні в Пущі-Водиці по вул. Миколи Юнкерова, 37.

Він буде розрахований на 140 місць.

— Сьогодні у черзі до пансіонатів 80 ветеранів. Якщо відкриємо нову установу, то заберемо в пансіонат усіх самотніх людей, — розповідає "ГПУ" Тетяна Костюренко, 50 років, виконувачка обов"язків начальника головного управління соцзахисту мерії.

Корпус звели поблизу Центру соціальної адаптації для жінок. Нині в ньому мешкають до десяти осіб, які не мають домівок. Аби звільнити місця для ветеранів війни й праці, їх переселять у дім соціального піклування на вул. Суздальській, 4/6, де кілька років тому відкрили нічліжку для бездомних.

За словами Тетяни Костюренко, ветеранів у пансіонаті утримуватимуть безкоштовно. Їх годуватимуть чотири рази на день, одягатимуть та даватимуть ліки. Якщо ветерани мають працездатних дітей, то останні платитимуть за проживання батьків у закладі щомісяця від 1500 до 2000 грн.

Жінка каже, що до пансіонату може потрапити кожен міський ветеран війни і праці. Для цього потрібно написати заяву в районний центр соціальної допомоги за місцем проживання.

Нині у столиці функціонують два пансіонати для людей похилого віку.

Зараз ви читаєте новину «Ветерани виселять бездомних із Пущі-Водиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі