пʼятниця, 30 травня 2008 07:10

Ватикан викупить ділянку в центрі

У середу міськадміністрація отримала від уряду дозвіл продати 23 сотки землі на вул. Тургенівській, 40, представництву Ватикану в Україні.

Експерти оцінюють вартість цієї ділянки приблизно у $2,3 млн. Але скільки саме заплатить Папська нунціатура в міську казну, невідомо. Кажуть, землю дипломатам мають продати до приїзду Папи Римського Бенедикта XVI. Президент Віктор Ющенко надіслав йому запрошення відвідати Україну.

Нунціатура орендує будинок на Тургенівській, 40 упродовж 12 років. 1996-го Ватикан відреставрував аварійне приміщення. Представники дипмісії вперше звернулися до вищих державних органів із проханням продати земельну ділянку наприкінці 2007-го. Із цим погодилися всі міністерства. Лише Мін"юст спершу вважав, що землю на Тургенівській потрібно продавати лише з аукціону. Але потім міністерство підтримало ідею продажу ділянки саме нунціатурі.

Вул. Тургенівська простягається від вул. Артема до вул. Гончара. Вона — одна з найкрасивіших у столиці. Названа так 1903-го (раніше — Іванівська), на честь 85-річчя російського письменника Івана Тургенєва. Сім років тому, в червні 2001-го, в будинку N40 мешкав попередній Папа Римський — Іоанн Павло ІІ.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан викупить ділянку в центрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі