четвер, 18 жовтня 2007 07:05

Валентину Коликову жорстоко побили біля ліфта

Минулого понеділка двоє кремезних юнаків побили 44-річну Валентину Коликову, консьєржку будинку N10 на вул. Північній, що неподалік метро Героїв Дніпра, в Оболонському районі. До нейрохірургічного відділення лікарні швидкої допомоги жінку доправили з черепно-мозковою травмою та пробитою барабанною перетинкою.

— Я не пам"ятаю, як потрапила сюди і що зі мною сталося. Знайомі розповіли, що мене побили, — розповідає Валентина Коликова. Вона лежить у 315-й палаті. Говорить неохоче. На правому вусі — великий бинтовий тампон. — Скажу відверто: я побоююся за своє життя, тому не хочу створювати зайвого ажіотажу навколо себе. Хочу влаштуватися на нормальну роботу.

Жінка сподівається, що за три дні її випишуть — після повторної діагностики.

Свідком побиття стала Валентина Сидорченко, 62 роки, близька подруга Коликової.

— Я щодня заходила до Валі. Як завжди, сиділи в її каптьорці, — розповідає Валентина Миколаївна. — Говорили про життя. До під"їзду зайшов Славік. Він орендує квартиру на дев"ятому поверсі. Привітався, усміхнувся, піднявся до ліфта. За мить у двері увірвалися двоє здорованів. Валентина вискочила за ними. Хлопці вихопили барсетку з рук Славіка та напали на Валентину, щоб не заважала їм тікати. Щось стукнуло й усе стихло.

Валентина Сидорченко пішла подивитися, що відбувається біля ліфта.

— Щойно стала на сходи, як на мене вилетіли ці хлопці. Один хотів скинути мене у підвал, другий сильно вдарив у спину — мені аж у п"ятах стрільнуло. Нині ледь ноги переставляю, спина постійно болить. Валя лежала біля ліфта непритомна, обличчя залила кров, з вуха та рота текло. Я злякалася, почала кликати сусідів на допомогу. Славік викликав по мобільному міліцію та "швидку".

Невідомі вирішили пограбувати Ярослава неподалік станції метро. Та не наважилися зробити це в людному місці, тому рушили слідом за ним на вул. Північну.

— Славік пристойно одягнений — має нову шкіряну куртку, барсетку, — розповідає Валентина Миколаївна про сусіда. — Біля метро у нього задзвенів мобільний. Нападники, певно, подумали, що буде чим поживитися, та в його барсетці всього 50 гривень і якісь цінні документи лежали.

Мешканці будинку доглядають побиту. Зібрали на її лікування тисячу гривень. Валентина Коликова п"ять років працює в будинку N10. За роботу отримувала 500 грн на місяць. Власного житла жінка не має, ночувала в кімнаті консьєржки.

— Я не знаю, чи має Валя дітей, — каже Сидорченко. — Ніколи не наважувалася запитати про це, а коли заходила мова за сім"ю, вона постійно плакала. Ми ніколи не говорили про особисте.

В Оболонському райвідділі міліції порушили кримінальну справу. Облич нападників ані Валентина Коликова, ані Валентина Сидорченко, ані Ярослав не запам"ятали. Кажуть, усе сталося раптово. Мешканці будинку сумніваються, що міліціонерам удасться затримати зловмисників.

Зараз ви читаєте новину «Валентину Коликову жорстоко побили біля ліфта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі