пʼятниця, 11 січня 2008 07:12

В Опері спробували обікрасти музикантів

9 січня по обіді невідомі виламали дверцята й замки у п"ятьох шафах музикантів Національної опери ім. Шевченка, що по вул. Володимирській, 50.

Це сталось у роздягальні концертної групи. Приміщення розташоване перед оркестровою ямою, що біля сцени. Казус виник під час першої дії балету "Коппелія", який розпочався о 12.00. Невідомі вирвали фанерні дверцята шафок, підважуючи їх знизу.

— У роздягальні, що розташована в напівпідвальному приміщенні, 60 шаф музикантів. Замки виламано лише на п"ятьох, — розповідає "ГПУ" Володимир Собченко, начальник Шевченківського райвідділу міліції. — Нічого цінного не вкрали. А в роздягальні в цей час лежали скрипки по 5—10 тисяч доларів, гаманці, речі музикантів. Усе це лише перевернули й склали докупи. В одного музиканта вкрали стару мобілку "Моторола", яку він купив років зо два тому. Нині така коштує 500 гривень. Перед тим як украсти телефон, зловмисники подзвонили дружині музиканта і "скинули" дзвінок, — веде далі Собченко.

Начальник міліції визнає: за 20 років його роботи в органах такий інцидент стався в театрі вперше.

— Нічого подібного в Опері досі не було. Там така охорона, що чужого точно не пропустять. Та й роздягалка розташована за 10 метрів від охоронців. Не виключено, що це зробив хтось із працівників театру, — каже керівник міліції.

Працівники Нацопери говорять, що крадіжка схожа на невдалий жарт. Бо в друга потерпілого, також музиканта, телефон набагато дорожчий. Але його не взяли — лише переклали з однієї кишені куртки в іншу.

— Охорона в Опері стоїть при вході. Окрім того, за порядком у залі, службових приміщеннях та гардероба наглядають інші охоронці.

Керівництво Нацопери спантеличене інцидентом та уникає розмов про крадіжку. Навіть заперечують, що в театр викликали оперативників. Заступник директора, головний диригент, завідувачі оркестром і оперною трупою запевняли "ГПУ", що злочину не було.

У Шевченківському райвідділі міліції кажуть, що злочин розцінюють як адміністративне правопорушення — через незначну вартість украденої мобілки. Злочинцеві загрожує ув"язнення до п"яти діб і відшкодування збитків.

Працівники театру бачили, що на початку спектаклю в перших рядах сиділи троє чоловіків років 20-ти. Посередині першої дії вони вийшли із зали і більше не поверталися.

У райвідділі кажуть, що правоохоронців востаннє викликали до Нацопери наприкінці ХІХ ст., 1896 року . Тоді в театрі сталася пожежа.

Зараз ви читаєте новину «В Опері спробували обікрасти музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі