понеділок, 18 грудня 2017 04:56

В Києві вандали облили кров'ю монумент на честь Хануки

В Києві вандали облили кров'ю монумент на честь Хануки
Вандали зіпсували монумент на честь Хануки. Фото: УНІАН

Близько 19:00 17 грудня у Києві на Подолі вандали облили монумент, який присвячений Хануці (єврейське свято чуда, свято перемоги у війні між святістю і нечистотою) кров'ю.

Як йдеться в повідомленні спільноти "Київ Оперативний" у Facebook, попередньо монумент облили кров'ю тварин.

"Телефоном раввін повідомив, що за декілька днів до цього, на монумент невідомі нанесли "свастику". Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Хуліганство", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві хочуть встановити прапор за 47,5 млн грн

Євреї відзначають Хануку з II століття до н. е. Відповідно до єврейської традиції, після осквернення грецькими язичниками Єрусалимського храму спалахнуло повстання. Воно завершилося перемогою іудейських військ.

Після вигнання грецьких загарбників з Ізраїлю і взяття Єрусалиму військами Іуди Хасмонеев на прізвисько Макабі, євреї відновили осквернений і частково зруйнований храм міста. В день його освячення треба було запалити головний храмовий світильник - менору, вогонь якого треба підтримувати постійно.

Зараз ви читаєте новину «В Києві вандали облили кров'ю монумент на честь Хануки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі